2020. november 12. – csütörtök

írta | nov 12, 2020 | Vírusnapló, Archívum, Egészségügy, Gazdaság, Politika

Magyarországon eddig, vagyis 2020 január óta 2700 ember hunyt el covid fertőzésben. Ma 87 újabb áldozata van a járványnak  6426 covidost látnak el kórházban, 486-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

A gépi lélegeztetőre kerülök 50% nem éli túl a fertőzést. 126790 fő a hazánkban eddig  beazonosított fertőzöttek száma. Szerintem a magyar lakosság 10%, azaz cca. 1000000 ember fertőződött már meg a járvány kezdete óta. 

Ma újból pontosított az Operatív Törzs háttérszolgálata: Alapvetően most két különböző típusú vakcina van folyamatban. A Pfizeré egy teljesen új technológia, ez egy úgynevezett Messenger örökítőanyag által juttatja be azt az információt, amely a szükséges antitestképzést elindítja, tehát gyakorlatilag kódolt, vírusfehérje-ellenes antitesteket tudunk bejuttatni a szervezetbe. Ez óriási előrelépés lenne. A többi régi, ismert technológia, amikor egy adott vírus fontos fehérjéjével szemben a szervezet aktivizálja magát, saját ellenanyagot termel, és a vírus fehérjéjével szembeni immunizálás akadályozza meg azt, hogy egy súlyos lefolyású fertőzés jöjjön létre.

Az is mai hír, hogy a tiszti főorvos közölte, hogy a látogatási tilalom ellenére, a Covid-osztályon a súlyos állapotú, végstádiumú beteg mellett az általa megjelölt ember, mindenképp jelen lehet.

Gazdaság és politika

Ma tették közzé a legnagyobb magyarországi cégek sorrendjét: Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., Audi Hungaria Zrt., MVM Magyar Villamos Művek Zrt., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Wizz Air Hungary Zrt., Flextronics International Kft., Magyar Suzuki Zrt.
és a  Samsung Electronics Magyar Zrt. A MOL évi bevétele 5200 milliárd forint.

Tiltakoznak a magyarországi libsik – még Fruzsi kolléganőm is, mert a parlament közzé tette a törvénytervezetet, mely szerint Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi. „De a balliberálisok zöme ateista, nem hisz sem mennyben, sem pokolban, ezért kaptak sikítófrászt a módosítástól, amely biztosítja minden gyermek számára a Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.” – írja a mai Magyar Nemzet.

Orgovány Erika, az ismert magyar festőművésznő karantén vigaszként küldi az alábbi Fonográf számot: 

Kategóriák