2021. DECEMBER 18.- NE HIDD. HOGY A HATALOM, DICSŐSÉG, FÉNY, POMPA BOLDOGÍTANAK – MERT A TENGER EL NEM OLTJA SZOMJAD, HANEM CSAK A TISZTA KIS PATAK!

írta | dec 18, 2021 | Vírusnapló, Archívum, Honvédelem, Politika, Történelem, Vallás, Videó, Zene

A PÉNZ 32 ÉVES DIKTATÚRÁJA MAGYARORSZÁG FELETT

1544014892 VhtYvtXfZ md
Arany

Hazánk 32 éve az Európai Unióban látta a történelmi főáramhoz való csatlakozás esélyét, bizakodva az Alapjogi Charta határozott állásfoglalásában: az unió tiszteletben tartja a tagállamok szerződések előtti egyenlőségét, valamint nemzeti identitását. Jogos volt a hit: azonosságunk és önrendelkezésünk megőrizhető lesz, ráadásul a jóléti államok sorába léphetünk. A magyar kormány már 1988-ban diplomáciai kapcsolatra lépett az Európai Közösséggel. Aláírtuk az Európai Gazdasági Közösség (EGK) és Magyarország közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködési szerződést.

A világ hét első ipari hatalmának vezetői (G7) 1989-ben megbízták az EK Bizottságát, hogy kezdje meg a reformokban leginkább élen járó Magyarország és Lengyelország pénzügyi-gazdasági-technikai támogatásának megszervezését. A rendszerváltozás után az említett szervezetekből kialakult Európai Unió vezetői egymásnak adták a kilincset, és nem győzték bámulni Antall József káprázatos politikai műveltségét, és dicsérni az országot.

Nem ez döntött, hanem a hazai ellenzék támadása világszerte – azt terjesztették, hogy Magyarország fasiszta útra lépett, mert érvényesíteni szeretné a magyar emberek érdekeit. Ezért a csatlakozási szerződést csak 2004. május elsején írhattuk alá.

20airbus2
Aranyba foglalt

Az EU a Pénz alávetettje, ezért a demokrácia elvileg lehető értékeire a Pénz fütyül. Miért ne tenné? Semmit sem tisztel, a tisztelet fogalma nem is létezik számára: semmi, ami isteni vagy emberi, ami nem hoz kamatot. Számára ami haszontalan, az butaság, értéktelen lom. Miként is várhatnánk tőle, hogy hevüljön az igazságért vagy a szépségért?

A pénz (Sorosok, Bilderbergek, Zuckerbergek) számára így a demokratikus intézmények, a pártok, az Európai Unió, az ENSZ és a hasonlók a legjobb esetben eszközök a pénztermelő egyedek és népek kordában tartására. Nesze nektek, humanisták!

Vagy a humanizmus sem emberi eszme, hanem eszköz a Homo sapiensek fékentartására? Haza és haladás? A pénznek nincsen hazája. Vegytiszta csőcselék: oda röppen, ahol hasonszőrűekre talál!

Értékek? Működését/megtérülését, gyarapodását akadályoznák az érzelmi, például kulturális elfogultságok. Természetét jól mutatja az úgynevezett haladáshoz való viszonya. A műszaki-technikai, sőt előrelátó módon a tudományos előrelépéseket azért serkenti és támogatja, mert pénz lesz belőlük.

Amikor Faraday bemutatta kezdetleges dinamóját egy londoni kiállításon, Disraeli miniszterelnök megkérdezte, hogy mire való ez az izé. Egyszer majd jól meg lehet adóztatni, Sir – felelt Faraday. És lőn.

28f88da1 fe83 47b5 b0ba 094594cd9028
Aranyautó

Az 1848-as szabadságharc előtt és alatt Kossuth és Széchenyi azon vitázott, hogy az állami függetlenség vajon a legjobb megoldás-e a haza fényre derítésére. A vita élt a kiegyezés korában is, amikor ötévenként újrakötötte Ausztria és Magyarország a „gazdasági kiegyezést”, hiszen a birodalmon belül a két ország erőviszonyai gyorsan változtak. A javunkra. Magyarországon ’67 után amerikai ütemű ipari-közlekedési-kereskedelmi növekedés folyt.

A mai világ dölyfösebb, ezért pőrébb a 19. századinál, sok titok lelepleződött. Világosabban látszik az az ütközet, ami a Pénz, a nemzetállamok, a Homo sapiensek, meg egyáltalán a földi élet közt folyik.

20170116zuckerberg mark bloomberg michael gates
Az aranyemberek:
A montázskép a világ nyolc leggazdagabb emberérõl, a felsõ sorban balról jobbra: Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke, Amancio Ortega spanyol milliárdos, a Zara divatmárka alapítója, Warren Buffett, a Berkshire Hathaway amerikai befektetési társaság elnök-vezérigazgatója és Carlos Slim mexikói milliárdos és üzletember, a Telmex, az América Móvil és a Grupo Carso tulajdonosa, az alsó sorban balról jobbra: Jeff Bezos, az Amazon.com amerikai internetes áruház alapító-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison, az Oracle amerikai számítógépprogram-gyártó társalapítója, ügyvezetõ elnöke, Michael Bloomberg volt New York-i polgármester, a Bloomberg News hírügynökség alapító-vezérigazgatója. Az Oxfam közleménye szerint a világ leggazdagabb nyolc embere akkora vagyon fölött rendelkezik, mint a Föld szegényebb feléhez tartozó 3,6 milliárd ember.

A Pénzt nem érdekli egy-egy nemzet sorsa, hiszen dolog csak hátrátatja a világ-kormány létrehozását. Kérdés az, hogy a szűkülő keretek közt mit képes tenni egy-egy ország a maga lakosságáért? Másként mondva, a választóiért? Ismét másként: mennyit tud kilobbizni nekik az Európai Unió kincstárából? Akar-e egyáltalán tenni értük bármit a Pénz ellenében, vagy inkább a könnyebb ellenállás irányába haladva őket sanyargatja, mint a Gyurcsányék tették legutóbb 2003 és 2010 között?

A hungaro-homók talán nem látják tisztán a helyzetüket, de a bőrükön érzik, meg tán súg is nekik valaki, ezért választották háromszor nagy többséggel a Fidesz–KDNP-kormányzatot. És éppen ezért újult ki a fasisztázás, meg a lankadatlan büntetések sorozata a pénzszolgák részéről.

Kategóriák