2021. JÚNIUS 24.- CSÜTÖRTÖKI ÖRÖMÖK

írta | jún 24, 2021 | Vírusnapló, Archívum, Egészségügy, Honvédelem, Irodalom, Politika, Portré, Szeged, Történelem, Videó

A SZÉPSÉG ÉS A SPORT NAPJA

Tegnap, szerda délután a szegedi Belvárosi Híd lábánál kialakított szabad strandon került sor „Szeged legszebb fürdőző hölgyének” megválasztására. A Szegediek által felállított háromtagú zsűri tagjai végigsétáltak a majd ezer fürdőző bikinis fiatal hölgy között és megcsodálták a szépséget, majd leültek egy korsó hideg sör mellé és elmélkedni kezdtek a női szépség fogalmáról:

Az ideális szépség csodálni való, hiszen a mi kultúránkban úgy gondoljuk, hogy a szépség a tökéletességgel azonos. A női szépség tapasztalása gyakran ahhoz vezet, hogy következtetésként levonjuk, hogy a megfigyelt alany harmóniában, egyensúlyban él a természettel, amely miatt vonzalmat érzünk és érzelmi jólétet tapasztalunk.

A zsúri leszögezte, hogy a szépség tapasztalása szubjektív élmény, ezért bizonyos fokú eltérések lehetnek abban, hogy ki mit talál szépnek.

A 3000 évvel ezelőtti görögök erős kapcsolatot láttak a matematika és a szépség között, miszerint azok a tárgyak, amelyekben az aranymetszés aránya feltűnt, vonzóbbnak tűnnek. Az ókori görög építészet erre a szimmetriai nézetre támaszkodott. Platón a híres görög filozófus a szépségre úgy tekintett, mit az idea, ami minden ideák felett áll. Arisztotelész kapcsolatot látott a szépség és az erény között, azzal érvelve, hogy az erény arra törekszik, hogy szép legyen. Végül a zsűri arra a Kant-i tézisre jutott, hogy szép az, ami érdek nélkül tetszik.

Majd közösen megfogalmazták, hogy legyen szó egyéni preferenciákról vagy közösségiekről, egy személy szépnek tartását nagyban befolyásolja az illető belső szépsége, amely különféle pszichológiai tényezőket foglal magába, mint például a személyiség, intelligencia, könnyedség, kedvesség, kisugárzás, becsület, hasonlóság, elegancia. Természetesen az illető külső szépsége is fontos tényező, amely olyan fizikai tulajdonságokat foglal magában, ami az esztétikai összképet egy pozitív élménnyé teszi. A fentieket tekintetbe véve a zsűri egyhangúan a szegedi Jankó Timeát választotta meg „Szeged legszebb fürdőző hölgyének”.

Jankó Timeának a zsűri 2021. Június 25-én adja át a díjat.

T1
Jankó Timea
T5
T3
Fotók: Kollár Ferenc

A szépségválasztás után, este 9 órától a szegedi Belvárosi Híd lábánál kialakított szabad strandon több mint ezer fiatal követte kivetítőn a Magyar-Német meccset. A szegedi fiatalok csodásan szurkoltak, nem csak a himnusz alatt éreztek magukat magyarnak, hanem a meccs 100 percében is mindig jó volt magyarnak lenni. Taps és a biztatás percenként felzúgott és mindenkinek egyhangú véleménye az volt, hogy elképesztő meccsen játszottunk döntetlent a németekkel

A magyar csatár, Szalai Ádám fájdalmát, hogy nem jutott tovább a magyar csapat két szó enyhíti: az egyik a csapat szó, a másik pedig magyarnak lenni. „Nincs az életemnek szebb ajándéka, ezt a csapatot vezetni, a magyar himnuszt énekelni, és a szívem fölött ezt a címert hordani!” – mondta.

Az eseményt Kollár Ferenc örökítette meg:

IMG 20210623 205447
Kezdődik a csata – a kivetítőn München, háttérben a szegedi Dóm.
IMG 20210623 205525
Marco Rossi, aki lélekben már magyarrá vált.
IMG 20210623 211128
Az első gól: minden magyar család mérhetetlenül boldog.
IMG 20210623 211058
Amíg ennek az országnak ilyen fiataljai vannak, addig biztos a jövőnk.
IMG 20210623 204210
A magyar lányok: Szeretik a focit és még szépek is.
IMG 20210623 204414
Koccint a szegedi szurkolótábor két vezetője.

Kategóriák