2021. MÁJUS 14.- PÉNTEKI MENŰ TENGER GYÜMÖLCSEI

írta | máj 14, 2021 | Videó, Archívum, Konyhaművészet

A halakból és a tenger gyümölcseiből készült ételeket méltán nevezhetjük a tökéletes ételnek

7 19 1
Tengeri kagylók

Mert egyrészről az ízük fantasztikus, az elkészítési módjainak csak a képzelet szab határt, mégsem bonyolultak, és a halételek rendszeres fogyasztása jót tesz az egészségünknek.

Mert napjainkra már a távoli óceánokból érkező halkülönlegességeket is könnyedén be tudják szerezni a hipermarketek hűtőpultjaiból, minőségi halkereskedésekből, beleértve az éppen aktuális szezonális termékeket, halakat, rákokat és kagylókat is.

Mert sok különböző elkészítési módszer is lehetséges egyazon halhoz vagy tenger gyümölcseihez, melyek mindegyike ízletes és élvezet fogyasztani.

Mert Ön döntheti el, hogy az éppen kedvére való halat, rákot, esetleg kagylót milyen recept szerint, milyen konyhatechnológiai eljárással készíti el, hiszen, főzheti, roston vagy sütőben sütheti, gőzölheti, párolhatja, posírozhatja,  grillezheti, töltheti, marinálhatja, füstölheti, nyersen fogyaszthatja vagy amit csak akar.

Mert elkészítési módjainál csak természetes alapanyagokat használunk, a végeredmény mégis egy fenomenális íz. Nincs az, hogy végy két húsleveskockát vagy pörköltalapot. Szó sincs róla. Amit felhasználunk, általában az mind természetes közegből érkezik, és együtt mégis egy csodálatos ízvilágot generálnak nekünk, amiért szeretjük őket. Fokhagyma, mogyoróhagyma, olívaolaj, tengeri só, friss rozmaring, bazsalikom, oregánó, citrom, tárkony, és még tudnám sorolni azokat az alapanyagokat, amelyek felhasználásával elkészíthetjük a csodát.

Mert rohanó világban élünk, ahol az idő pénz és nincs idő semmire, de ha finomat, gyorsat és ízleteset szeretne enni és szereti a halat, alternatív választásnak ott vannak a halételek. Hiszen egy halszelet elkészítése szinte semmi időt nem vesz igénybe. Egy szelet tőkehalat megsóz, megmártja tejben, megforgatja egy kis lisztben, hogy finom ropogós legyen, és már mehet is a serpenyőbe. Tovább tart leírni, mint elkészíteni. Tudjuk, hogy vannak időigényesebb halételek is. Például a sült tengeri sügér, ahol az egész sügért ízesíti, rozmaringgal fűszerezi, citromlével és olívaolajjal meglocsolgatja, és előmelegített sütőbe teszi sülni, és egy kis salátát is készít hozzá. De higgye el, nem tart tovább elkészíteni, mint akármi más ételt, és a sütési idő sem több annál, míg megnézi az e-mailjeit és kinyit egy üveg bort a vacsorához.

ÍZELÍTŐKÉNT PÁR TENGERI HERKENTYŰ:

1./ cápa

2./ tonhal

3./ kishal

4./ teknős

5./ polip

6./ homár

Kategóriák