2021. OKTÓBER 23. – MOST NEM LŐFEGYVERREL, HANEM FACEBOOKKAL TÁMADNAK

írta | okt 23, 2021 | Vírusnapló, Archívum, Gazdaság, Honvédelem, Politika, Történelem, Vallás

A 2006-os terror útvonalán haladt a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett nyolcadik Békemenet.

Több százezren voltak, a végén Orbán Viktor miniszterelnök beszélt. A VÍRUSNAPLÓ az Origo helyszíni tudósítását vette át:

20140329a civil osszefogas forum fidesz11

ORBÁN VIKTOR: A MAGYAROK SORSÁRÓL A MAGYOROK FOGNAK DÖNTENI

Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében. A kormányfő hangsúlyozta: a nemzetek életében vannak pillanatok, amikor hirtelen mindenki úgy érzi, elég volt, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig mentek. Orbán Viktor úgy fogalmazott: “mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltunk”. Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében – folytatta a kormányfő, aki szerint arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában.

Tizenöt évvel ezelőtt ezen a helyen az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen, szombaton Budapesten. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartott ünnepségen a kormányfő beszédében kiemelte: “nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen”.

menet

Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – fogalmazott. Orbán Viktor hangsúlyozta: “az egyik oldalon a trükkök százaival kicsalt, foggal-körömmel védett hatalom, a másik oldalon a szabadság óriás betűi mögött sorakozó, elkeseredett emberek álltak”. Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat 2006-ban ismét a kommunisták új nemzedéke.

Hazugságok árán jutottak hatalomra, adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek, kórházi napidíjat, vizitdíjat vezettek be, egekbe emelték a rezsiárakat. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit – sorolta.

20211023bekemenet 2021 oktober 23 bekemenet116

Az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, repteret, nemzeti energiacéget, közszolgáltatókat. Majd miután kifosztották, csődbe vitték az egész országot, a “nyakunkra csatolták az IMF pórázát” – fogalmazott Orbán Viktor. “Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és idős embereket ütöttek gumibottal.” Ezen a helyen, ahol most állunk, 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Történt mindez az ’56-os forradalom 50. évfordulóján, a világ szeme láttára. Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik! – mondta Orbán Viktor.

Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta: a nemzetek életében vannak pillanatok, amikor hirtelen mindenki úgy érzi, elég volt, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig mentek. “Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol” – mondta.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: “mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltunk”. Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében – folytatta a kormányfő, aki szerint arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában.

Évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását, de talpra állítottuk Magyarországot – mondta Orbán Viktor. A kormányfő kifejtette: “nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt, és munkások, mérnökök, földművesek, kis- és nagyvállalkozók, tudósok, tanárok, ápolók és orvosok összefogásával sikerült eltakarítani a romokat”. Közölte: egymillió új munkahelyet hoztunk létre, lerúgtuk magunkról a devizahiteleket, letörtük az adókat, és eljutottunk odáig, hogy jövőre a minimálbér is nagyobb lesz, mint az átlagbér volt a szocialisták idején.

20180315bekemenet3

Majd így folytatta: Visszaszereztük a közműcégeket és másfélszeresére növeltük a nemzeti vagyont. Megadóztattuk a multikat, megvédtük a családokat, és egész Európában a legalacsonyabbra vágtuk vissza a rezsiköltségeket – sorolta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy egyszerre becsülje meg az időseket és a fiatalokat. A 13. havi nyugdíjat visszaépítjük, jövőre nem kell adót fizetniük a munkából élő fiataloknak, a gyermeket nevelő családok pedig visszakapják az idén befizetett adójukat – mondta a miniszterelnök.

Harmadszor is igazunk lesz, az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő azt mondta, ideje volna, hogy Brüsszelben is megértsék: “velünk még a kommunisták se boldogultak”. “Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát. Mi vagyunk azok, akik ’56-ban meglékelték a világkommunizmust és mi vagyunk azok, akik kiütötték az első téglát a berlini falból” – fogalmazott.

Kijelentette: most is álljuk a sarat és csak annyit mondunk, hogy a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. És – folytatta – mivel három a magyar igazság, harmadszor is igazunk lesz a rezsi- és a migránsügy után. Lesz népszavazás és a gyerekeinket is meg fogjuk védeni. “Magyarország lesz az első olyan ország Európában, ahol az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát” – mondta Orbán Viktor.

BM21

Ne feledjük, hogy amikor ezeket az eredményeket elértük, egész Európa ránk támadt, ahogy akkor is, amikor megállítottuk a migránsokat, de mi még mindig itt vagyunk – fogalmazott Orbán Viktor. Mint a történelemben oly sokszor, most is felettünk akarnak dönteni rólunk. Liberálissá és érzékennyé akarnak pofozni bennünket. Déja vu érzésünk van, a Brezsnyev-doktrina levegője járja át Európát. Brüsszelnek észre kellene vennie, hogy velünk még a kommunisták sem boldogultak, mi vagyunk a homok a gépezetben. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha Góliát elkerül.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy akármi történt, a baloldal a háttérben mindig az ország ellen szervezkedett, és most is ezt teszi. A kormányfő arról is beszélt, hogy a farkas meg fogja enni a nagymamát, és már meg is ette, és ezért tűnt el mindenki az összefogásban, de még van hely ott az újabb és újabb percemberek számára. Csak egy baloldal van, akik 15 évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, most újra a színpadra készülnek, és a nagy vízen túl készülődik Gyuri bácsi. Amikor kellett volna, hogy jöjjenek, akkor nem jöttek, míg most nem hívtuk őket, de itt vannak – mondta a kormányfő.

A meghívónk a szovjet megszállás alóli felszabadításra szólt, és nem arra, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba – mondta a kormányfő.

Ma sem az számít, amit Brüsszelben, Washingtonban akarnak, mert a magyarok sorsáról a magyarok fognak dönteni – mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy senki ne feledkezzen meg a saját személyes felelősségéről. A szabadságért minden nap meg kell harcolni itt a Kárpát-medencében. Mi ugyanabban hiszünk, és ezért vagyunk együtt. Aki idegen támadásokkal szemben a családját védi, az arra is számíthat, hogy igaza van – tette hozzá. Az igazság az 1956-os szabadságharcosok oldalán állt. Mi századok óta ugyanazt akarjuk: Igazságot Magyarországnak.

Bekemenet e1633863397400

Orbán Viktor szólt arról is, hogy ha meg akarjuk védeni a rezsicsökkentést, a nyugdíjunkat, a fizetésünket, a mindennapi életünk szabadságát, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a küzdelemből. Ami ma elég, az holnap kevés, minden magyarra számítunk, akinek fontos a magyarság jövője – mondta Orbán Viktor. Nekünk minden magyar számít, mert azok is jobban járnak a kormányzással, akik nem ránk szavaznak – tette hozzá.

Amit a baloldal csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, és még a karácsonyt sem érte meg az a plakát, amin azt ígérték, legyőznek minket. Ráadásul azon a választáson sem nyertek, amin csak ők indultak – mondta a kormányfő. Azon versenyeznek, ki uralkodhat Brüsszel és Soros György kegyéből. A céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel lábai elé tegyék le az országot – mondta a kormányfő. Ne tévesszen meg senkit a hazai baloldal látványos szerencsétlenkedése. A mögöttük lévő nemzetközi szereplők ereje számít, a nemzetközi hátország. Időben szólunk, aki eddig belénk harapott, annak elvásott a foga – tette hozzá. Mi nem futottunk el, és most sem fogunk meghátrálni.

Újra győzni fogyunk, a Jóisten felettünk, Magyarország mögöttünk, hajrá magyarok!

20211023bekemenet 2021 oktober 2339

A BÉKEMENET ÉS ORBÁN VIKTOR BESZÉDE:

Kategóriák