2021. OKTÓBER 9. – A MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN GENDER IDEOLÓGIA

írta | okt 9, 2021 | Vírusnapló, Archívum, Gazdaság, Honvédelem, Politika, Történelem, Vallás, Vendég Szerző, Videó

Sohrab Ahmari
Sohrab Ahmari

A CSALÁDOKAT NEM LEHET A PIAC MARKÁBAN HAGYNI

Minden 1968-ban kezdődött: attól az időtől a nyugat már nem tud különbséget tenni a jóra való szabadság és a rossz cselekvés lehetősége között – azaz megfeledkezett a szabadságról, mint szubsztantív dologról, a szabadság tartalmáról, arról, hogy nem csak a keretek, nem csak a procedurális szabadság a fontos. Mára a gender-ideológia vált uralkodóvá: régóta jelen volt, de nem volt ennyire elterjedt, és korábban nem akarta átalakítani az egész társadalmat egy valóságellenes felfogásban. Ma a hivatalos intézmények számára a gender-ideológia állításai dogmák, amelyeket nem lehet megkérdőjelezni.

A neomarxista woke-izmus és a neoliberalizmus közös rezsimjéről van szó, amiben összeállt a hagyományos aktivizmus az államhatalommal és a vállalati világgal, és mindegyikük beállt a gender-ideológia és a szélsőséges liberalizmus mögé. A woke-izmus és a gender-ideológia hivatalos ideológiává váltak.

Érdekes, hogy ez a piaci fundamentalizmus együtt tud létezni a konzervatív tradicionalizmussal. Csak épp ezek a tradicionalisták nem veszik észre, hogy a piacok erodálják a hagyományokat. Ezek az emberek ugyan sajnálkoznak a válások számának megnövekedésén, a gyermekvállalási kedv csökkenésén és hasonlókon, de olyan gazdaságpolitikát támogatnak, ami csak fokozná ezeket a folyamatokat.

Továbbá kinek az érdeke a nyitott határok politikája, mármint anyagilag: a nagy nemzetközi multicégek, valamint az őket kiszolgálók érdeke – mert a nagyvállalatok nemzetek feletti, gyökértelen vállalatokká váltak.

Valamint kell, hogy legyen szuverenitásod a határod felett. A bevándorlási helyzetet úgy állították be, hogy szíriai menekültek tömegével van dolgunk, akik az Iszlám Állam elől menekülnek. Valójában jelentős részük afrikai volt. Lényegében csak arról volt szó, hogy azért indultak útnak, mert Merkelék meghívták őket. És a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen mennyiségben a bevándorlók integrációja egyszerűen lehetetlen.

Ennek van más aspektusa is: vajon milyen társadalomba kellene integrálódniuk? Ha lenne egy olyan európai társadalom, ami magabiztos saját magával kapcsolatban, és azt mondaná, jöhetsz, de mi egy keresztény társadalom vagyunk, ebbe kell integrálódnod, ebbe integrálódnod kell, akkor volna hová beépülni, volna mihez igazodni. De most van egy kontinens, ami azt mondja, hogy éppenséggel nincs identitásunk, Európa nem létezik, és amit el kell fogadnod, az a közös piac pár procedurális szabályrendszere. Ha Európa azt mondja, ő semmiért sem áll ki, akkor ahhoz nehéz csatlakozni. A muszlimok egy komoly civilizációból jönnek, és nem fogják komolyan venni, ha pusztán néhány jogi normával kell azonosulniuk. Egyébként meg néhány bevándorlót integrálni tudsz, de bevándorlók végtelen tömegét biztos, hogy nem.

Az Orbán-kormány víziója valójában nagyon is mérsékelt, visszafogott: alig több, mint a kereszténydemokrácia felélesztése úgy, ahogy az volt húsz-harminc évvel ezelőtt. S a tény, hogy a liberálisok Brüsszelben és Washingtonban azt gondolják, hogy ez valami nagyon radikális dolog, és időnként szélsőjobboldalinak nevezik, azt mutatja, hogy ők maguk milyen messze kerültek a kereszténydemokrata hagyománytól, mennyire balra tolódtak, és mennyire váltak amerikai típusú woke-ideológusokká.

Ha például virágzó családokat akarsz látni, akkor nem hagyod a családokat pusztán a piac markában, hanem aktívan segíted őket. Arisztotelész és Aquinói Szent Tamás is azt mondja, hogy egy államférfi elő tudja segíteni a polgárok erénygyakorlását azáltal, hogy megfelelő törvényeket hoz. Amikor viszont liberálisokkal beszélünk erről, be szokták vallani, hogy álláspontjuk szerint még Arisztotelész is veszélyes totalitárius autokrata volt. Ez a liberalizmus szélsőségessége. Brüsszel és Washington őrült meg teljesen, nem Budapest. (Sohrab Ahmari)

Kategóriák