2021. SZEPTEMBER 6.- JOGOSULT A CSALÁDTÁMOGATÁSRA

írta | szept 6, 2021 | Vírusnapló, Archívum, Honvédelem, Kishegyes, Mese, Portré, Vallás, Videó, Zene

Rúzsa Magdolna 35 éves, Máté Péter-díjas magyar énekesnő, dalszövegíró, zeneszerző. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2005 ös győzteseként vált ismertté. Azóta eltelt 16 év és Magdi a legjobb és leghíresebb magyar énekesnővé vált – az egész kárpát-medencei magyarság kedvence lett. Csodálatos előadói képessége mellett kitűnő költő és zeneszerző is – a legtehetségesebb kishegyesi amelyet a telecskai dombok valaha teremtek. A VÍRUSNAPLÓ utolsó tíz hónapjában már hatszor írtunk Magdiról, de a mai bejegyzés száminkra is nagy öröm!

0691373RIPOSTMarkovicsGaborRipost
SIMON VILMOS ÉS RUZSA MAGDI

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész ország egy emberként kapta fel a fejét a hírre: Rúzsa Magdi egyszerre három babával terhes. Az énekesnő az örömhírt a Facebook-oldalán osztotta meg, ahol részletesen elmesélte, hogy amikor végre eldöntötték a férjével, hogy gyermeket szeretnének, szinte azonnal bekopogtatott hozzájuk a gólya. A kosarát azonban jól megpakolta az áldást hozó madár, hiszen már az első vizsgálaton kiderült, hogy Magdinak ikrei lesznek. Aztán jött a második vizsgálat, ahol először szembesültek a ténnyel: egyszerre három gyermekük lesz.

– Nemrégiben a férjemmel úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy olyan kalandba, amire eddig valahogy nem éreztük magunkat készen. Most szinte egyszerre jött az érzés, hogy szeretnénk szülők lenni. Azon kuncogtunk, hogy az angyalkák már elég türelmetlenkedve várhatták ezt a döntésünket, hisz szinte azonnal becsöngettek hozzánk. A nagy meglepetés az első vizsgálatkor ért minket, és akkor jött a meglepetés mindannyiunk számára. Nem ketten vannak, hanem hárman. Engem csak az érdekelt, hogy a méretük jó-e, hogy mindenki jól van-e. A férjem csak nevetett, és azt kérdezte, ez most hogy? Az orvosom szerintem kicsit lesokkolt. Nekem boldogság volt, aztán pánik, majd Magdis módon egy újabb csapat összeszervezésének az alapjaiba kezdtem, hisz csak akkor nem pánikolok be, ha tökéletes katonai stratégiám van, leosztott szereplőkkel és pontos létszámmal – írta a közösségi oldalán Rúzsa Magdi.

Az énekesnő hármas terhessége kész csoda, az orvosai szerint is szinte minimális volt erre az esély.

– Az ultrahangvizsgálat alapján megállapítottuk, hogy Magdi három petesejt külön-külön megtermékenyülésével lett várandós. Ez a típusú várandósság nagyon ritka, minden10000. terhességnél egyszer alakul ki spontán – mondta a Bors dr. Tidrenczel Zsolt, a Czeizel Intézet orvos-igazgatója.

A szakértő, Dr. Csermely Gyula PhD. szülész-nőgyógyász főorvos több mint húsz éve praktizál, ez alatt az idő alatt egyetlen hármasiker-szülést vezetett le, de a praxisában többször találkozott már ilyen esettel:

– A legfontosabb kérdés a hármasiker-terhességeknél, hogy az ikrek közösen használják a méhlepényt vagy külön-külön. Óriási különbség van ugyanis az ellátás szempontjából. Nagyon sokan nem tudják, és sajnos sokszor nem is kerül rögzítésre ez az első vizsgálat során. Egy speciális ultrahangjel mutatja meg a 12. hétig, addig jól látható, utána viszont eltűnik. A későbbi vizsgálatok során pedig már nagyon nehéz rögzíteni. Ez döntően meghatározza, hogy mit kell csinálni a várandósság során. A közös lepényhasználat egyébként a magasabb kockázatú, bár eleve a hármas terhesség magában az, mind a magzatokra, mind az anyára nézve.

Magdi természetesen fél méterrel a föld felett jár a boldogságtól, készül a felkészülhetetlenre, és közben nem szeretné elhanyagolni a koncertezést sem. Addig lesz színpadon, amíg a teste és az orvosai engedik.

– Úgy néz ki, hogy különlegességeket tartogat nekem az élet, hisz már az is csoda, hogy Kishegyesről elindulva, egy pici faluból mára arénákat tölthetek meg a fővárosban. Sikeres énekesnőként élhetem az életem. Ez valóban egy különleges várandósság, és nagyon ritka, valamiért minket választott a Jóisten – mondta Magdi.

Kategóriák