2022. ÁPRILIS 19.- A HÁBORÚ ELŐÉRZETE

írta | ápr 18, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Háború, Történelem, Vallás, Videó, Világjárvány, Zene

088 rubens a haboru borzalmai 1637 38

Itt ölni, vagy halni kell?

Ahogy a több éve hullámzó intenzitással tartó járványhoz lassan hozzászoktunk, úgy az ukrán háború híreire is lassan immunisak leszünk. Ez a megszokás hatalma, egy Habit hurok egy neurológiai mintázat, amely egy jelsorból áll (ez a dezinformációk-félrevezetések mintázatának alapja is) ahol a vágy minden szokást vezérel, és elengedhetetlen egy új szokás megkezdéséhez, vagy egy régi átalakításához. Így akar a Láthatatlan Világhatalom is átalakítani bennünket.

Ahogy anno Pom-Pom kérdezte: Picur megvárhatlak? Most én kérdezem: Megírhatom én, a tudomásomra jutott információkat? Végül, mint sok stációt megjárt szerkesztő, szeretném a kedves VÍRUSNAPLÓ olvasóinak figyelmét, pár apróságra felhívni:

1./ Az Európai Unió egy hete bejelentette, hogy gyorsított eljárásban (a megfelelési, azaz a koppenhágai kritériumok figyelembe vétele nélkül) felveszi Ukrajnát tagjai közé. Kevesen tudják azt, hogy az EU csatlakozási szerződésnek van egy kölcsönös katonai védelmi klauzulája is (42. klauzula), ami magyarul azt jelenti, hogy ha esetleg május végére Ukrajna az EU tagja lesz, akkor NATO tagság nélkül is katonai segítségnyújtást tesz lehetővé. Eddig az volt érvényben, hogy minden EU tagnak jóvá kell hagynia az új tag csatlakozást – de most nagyhatalmi érdek ezt felülírhatja. Azaz, az EU hivatalosan is beszáll az orosz-ukrán háborúba, ami így már ténylegesen is a harmadik világháború előszobája lehet.

2./ Finnország és Svédország pedig kéri a gyorsított NATO tagságot, amely lehetővé teszi, hogy a harmadik világháború nyugati stratégiájában szorosabbá zárják az oroszok elleni blokádot. Vagyis ebben az esetben az oroszoknak a finn határon a mostanitól tízszer nagyobb erőt kell állomásoztatniuk – amelyet részben az ukrán frontról kellene átvezényelni.

3./ Kína és Oroszország bejelentette, hogy egy új világrendet indítanak el. Ez a tény is a harmadik világháború kirobbanását segíti elő, mert a jelenlegi világhatalom minden eszközével meg szeretné őrizni pozícióját. Ilyen világrendi kérdésekben pedig nincs diplomácia mozgástér – itt ölni, vagy halni kell. A NATO júniusi csúcsán burkoltan, vagy burkolatlanul bejelenhetnek, már nemcsak hidegháborús-embargós intézkedéseket, hanem bizonyos frontok megnyitását is.

4./ Az európai háborút észlelve, az Iszlám Állam is bejelentette, hogy háborút indít Európa ellen: Isten segítségével és közvetítésével bejelentjük egy áldott bosszúharc kezdetét – közölte az Iszlám Állam két vezetője Abu Ibráhim al-Hásemi al-Kurejsi és Abu Hamzah al-Kurejsi al-Muhadzsir. Egyben felszólítottak minden, már Európában tartózkodó dzsihadistát, hogy használják ki a keresztesek egymás elleni harcát, és indítsanak támadásokat Európában. Felhívásában azt üzenték a kalifátus minden oroszlánjának és az Iszlám Állam harcosainak, hogy: ha üttök, üssetek keményen, hogy fájdalmat okozzatok és terrorizáljatok.

Most pedig felmerül a kérdés, hogy a klímaváltozás katasztrófájának fenyegetésének árnyékában és a világméretű járványok halálos áldozatainak tövében megszokhatjuk a háború borzalmait?

Igen, a Habit hurok szerint igen.

Én személyesen tapasztaltam meg, egy tíz éves balkáni háborút, mikor az ott élő emberek elfásultak, nem értették a háború lényegét, csak maradtak és csak a halottaikat temették, mi meg itt a szomszédban rettegtünk, hogy Arkán kapitány pilótái, a Duna felett repülve, mikor bombázzák le Paksot. Rettegtünk mert radarunk sem volt, és hiába profilíroztunk éjjel-nappal a dezinformációk mintázatában semmi sem volt biztos. Csak az ima maradt.

De vajon most is elég lesz az ima, vagy csak temetni fogunk?

Kategóriák