2022. ÁPRILIS 24.- FENYEGETÉSEIKET ESETLEG EGYSZER BE IS VÁLTHATJÁK?

írta | ápr 24, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Háború

Bombariadó a szegedi Árkádban

A bombariadókkal a zavarkeltés vagy éppen a közbiztonságba vetett hit megingatása a cél – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Horváth József. Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója valószínűsíti, hogy külföldről vezérelt, összehangolt akciókról van szó, hiszen a napokban Szerbiában is történtek hasonló incidensek. Horváth szerint lehetnek például olyanok, akik a Fidesz–KDNP újabb kétharmados győzelmét így akarják megtorolni. Ezeknek az embereknek az elmeállapotát most nem elemezném, maradjunk annyiban, zavaros gondolkodásúak. Ők nem mérik fel, hogy milyen következményei lehetnek egy-egy bombariadó bejelentésének. A büntető törvénykönyv súlyosan bünteti a közveszéllyel való fenyegetést – részletezte a szakértő.

Továbbá a háborúból való kimaradásunkat is büntethetik így, vagyis miután közvetlen környezetünkben háború zajlik, így hibrid háborús módszerekkel, mint amilyen a sorozatos bombariadók bejelentése, igyekeznek azokat az államokat büntetni, amelyek nem hajlandók ebben a háborúban tevőlegesen részt venni. Horváth József szerint azt se hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy közvetlenül a választások előtt milyen mértékű vehemenciával követelték az ukránok, hogy szállítsunk fegyvert, lőszert és vegyünk részt a háborúban.

Ahogy arról a magyar sajtó is beszámolt, pénteken összesen négy nagy forgalmú helyet zártak le bombariadó miatt, ugyanis délelőtt bombafenyegetés érte a Szeged Plázát, a Győr Plázát, a budapesti Corvin Plázát és a Népliget buszpályaudvart is.

Kategóriák