2022. ÁPRILIS 4.- REAKCIÓK

írta | ápr 4, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Választások

viktor

– Összefogás: Orbán vagy Európa

– Szinte hallani lehetett a lassuló közös szívdobbanást Brüsszelben, ahogy Orbán Viktor belekezdett győzelmi beszédében Budapesten.

– Márpedig akit az égiek kísérnek egyik stúdióból a másik fórumra, akit személyesen Jézus kért meg, hogy ne haragudjon a Fidesz-szavazókra, mert azok nem tudják, mit cselekszenek, az úgy érzi, nem baj, ha rutintalan, hiszen majd a Szentlélek szól általa. Neki nem kell tanulni, fejlődni, másokra hallgatni, hiszen mindenki csak díszlet az ő nagy, egyszemélyes isteni színjátékában.

– Ha valaki egy kicsit is tárgyilagosan érdeklődik a politika, a politikai teljesítmény iránt, belátja, hogy Orbán Viktor valamit nagyon tud.

– Az ország hajóját nagy vihar veszi körbe – tapasztalt kormányos legyen a talpán, aki a zátonyok és örvények, Szküllák és Kharübdiszek között megtalálja a helyes utat. A kormányos neve Orbán Viktor lesz ezután is, ezt már tudjuk. Innen indul újabb négy évünk.

– Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan. Ez a győzelem azért is marad majd emlékezetes talán életünk végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni. A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal köröskörül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi, fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is. Ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt. És talán még annyit megengedtek nekem, hogyha azt mondom, hogy úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. Tizenkét éve csak viszi a pénzt.

– A választás éjszakáján már érkeztek a gratulációk Orbán Viktornak: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, Li Ko-csiang kínai miniszterelnök, Vlagyimir Putyin orosz államfő, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb elnök, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Petr Fiala cseh miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök, Edi Rama albán miniszterelnök, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Milorad Dodik, a Bosznia-Hercegovinai államelnökség szerb tagja, Zoran Milanovics horvát elnök, Milos Zeman cseh elnök, Marine Le Pen francia elnökjelölt, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke és Matteo Salvini az olasz Liga vezetője is gratulált a győzelemhez.

– Megmondtam, hogy Márki-Zay este tíz órakor politikai hulla lesz – és ez így is történt.

1426905 a51442ef8539fdfd3a12da6ecec6e1bb o

Kategóriák