2022. ÁPRILIS 6.- KELETEN A HELYZET VÁLTOZATLAN

írta | ápr 6, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Háború, Politika, Történelem

ukrány

Az ukrán-orosz konfliktus kapcsán egy NATO szakértővel konzultáltam. A nyugati tikos-szolgálatok szerint jelenleg az oroszoknak Ukrajnával két lehetséges tervük létezik:

ELSŐ TERV

  • Az oroszok fokozatosan kivonják a Kijev környéki csapataikat, feltételezhető, hogy április 10-ig az utolsó orosz katona is elhagyja Kijev környékét. Helyükre a zsitomiri és kijevi ukrán erők vonulnak be.
  • Ugyanez mondható el a Deszna folyó két partján állomásozó orosz csapatokkal kapcsolatban is, vagyis a csernihivi területekről is visszavonulnak.
  • A következő héten a Belgorodban gyülekező friss orosz erők indíthatnak új támadást a Harkiv – Poltava- Kremencsuk vonalon, egészen a Dnyeperig.
  • Továbbá a Melitopolban , Donyeckban és Luhanskban állomásozó orosz egységek összehangolt támadást indítottak a donyecki medencében állomásozó nagyszámú ukrán erő ellen. Taktikájuk az, hogy körbekerítsék az ukránokat és megadásra kényszerítsék őket.
  • Április 20-ig az oroszok szeretnék elfoglalni valamint egyesíteni az általuk Nova Russia néven emlegetett területet, mely a következő régiókból állna: Krim, Melitopol, Bergyanszk, Mariupol, Donyeck, Horlivka, Kramatorszk, Pavlohrad, Luhanszk, Liszicsanszk, Kupjanszk, Harkiv, Poltova, Kremencsuk.
  • Időközben az oroszok a tengerről támadják Odesszát is, de nem biztos, hogy a cél a kikötő elfoglalása, inkább nagyszámú ukrán erőt szeretnének ott lekötni.

Ezzel megvalósulhatna a tervezet cél első része.

Oroszország a második világháborúban a németek felett aratott győzelmet és az európai háború végét május 9-én ünnepli. A Németország feltétel nélküli megadását rögzítő dokumentumot ugyan 1945. május 7-én írták alá, de az csak közép-európai idő szerint május 8-án 23.01-kor lépett életbe. Ekkor Moszkvában már május 9-e volt. A Szovjetunióban hagyományosan mindig május 9-én van a győzelmi felvonulás – ezen az ünnepen tervezi Putyin bejelenteni az Ukrajna elleni különös akció sikerét és az oroszok győzelmét.

2022.04.05.

A májusban kezdődő béketárgyalásokon az oroszok az elfoglalt (felszabadított) területek teljes önállóságát fogják követelni. Később ezeken a területeken kikiálthatják az új államot a Nova Russiát. Ez az önálló állam, területeinek megvédése céljából, később csatlakozhat az Orosz Föderációhoz.

MÁSODIK TERV

Amennyiben az ukránok a béketárgyalásokon az első variációba nem mennek bele, akkor automatikusan életbe lép a második terv: azaz az oroszok elfoglalják Ukrajna, a Dnyeperig terjedő további területeit, vagyis Labai, Szumi, Konotop, Csernyihiv régiókat is. És akkor jöhetnek az újabb béketárgyállasok. Meg kell jegyezni, hogy a Dnyeper menti bal-part stratégiailag védhető területet eredményez az oroszoknak.

Kategóriák