KISHEGYESI RÁNTÁS NÉLKÜLI SZÁRMA
Hozzávalók::
40 dag kétszer ledarált sertéshús
20 dag kétszer ledarált marhahús
10 dag vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dag csípős pirospaprika
5 dag édes pirospaprika
só
1 db tojás
1 csokor zölségzöldje
10 dag előfőzött rizs
80 dag füstölt sertésoldalas
20 db savanyú káposztalevél
2 dl tejföl
Előkészítjük a vastag erezettől megtisztított káposztaleveleket. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, fokhagymát, a pirospaprikát, a petrezselymet, az egy tojást és a párolt rizst. A masszát összedolgozzuk, kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe töltjük. A szármákat fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A füstölt oldalas szeleteket a szárma közé illesztjük. Ezek után 3-4 órán keresztül, lassú tűzön főzzük. Miután megfő, a szármákat egy nagy jénai tálba rakjuk, leöntjük tejföllel és forró sütőben pirosra sütjük. A főtt húst egy másik tálon szervírozzuk.