2022. DECEMBER 17.- MENNYEI ELEDELEK KARÁCSONYRA

írta | dec 17, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Egészségügy, Filozófia, Karácsony, Kishegyes, Konyhaművészet, Kultúra, Szeretet, Videó

Toltott kaposzta

KISHEGYESI RÁNTÁS NÉLKÜLI SZÁRMA

Hozzávalók::

40 dag kétszer ledarált sertéshús

20 dag kétszer ledarált marhahús

10 dag vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dag csípős pirospaprika

5 dag édes pirospaprika

1 db tojás

1 csokor zölségzöldje

10 dag előfőzött rizs

80 dag füstölt sertésoldalas

20 db savanyú káposztalevél

2 dl tejföl

klasszikus toltott kaposzta4

Előkészítjük a vastag erezettől megtisztított káposztaleveleket. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, fokhagymát, a pirospaprikát, a petrezselymet, az egy tojást és a párolt rizst. A masszát összedolgozzuk, kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe töltjük. A szármákat fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A füstölt oldalas szeleteket a szárma közé illesztjük. Ezek után 3-4 órán keresztül, lassú tűzön főzzük. Miután megfő, a szármákat egy nagy jénai tálba rakjuk, leöntjük tejföllel és forró sütőben pirosra sütjük. A főtt húst egy másik tálon szervírozzuk.

Kategóriák