2022. DECEMBER 20.- VICCBŐL KÖLCSÖNADOM A FELESÉGEM

írta | dec 19, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Demokrácia, Környezetvédelem, Kutatás, Relaxáció, Sex, Vendég Szerző, Videó

20160414intim 8 dolog amit erdemes

A szex, a rendszeres és minőségi intim együttlét valakivel mindenkinek fontos. Igényli a testünk, a lelkünk, az egónk és a szellemünk egyaránt. Kutatók szerint az egészségünket is veszélyeztethetjük, ha nem élünk nemi életet, sőt, az élettartamunk rovására is mehet ennek hiánya.

Az érzelmi biztonságon túl azért is szeretünk kapcsolatban élni, mert ideális esetben a rendszeres szex adott, megoldott. Mindannyian találkoztunk már folyton feszült, frusztrált emberekkel, össze is súgtunk a háta mögött kuncogva, hiszen rögtön tudtuk, hogy mi hiányozhat az életéből…

Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikben egy pár kénytelen hosszabb-rövidebb időt külön tölteni. A másik hiánya mellett hamar felmerülhet a szexualitás nélkülözése is, és mint minden problémát, valahogy ezt is meg kell oldani.

A barátomat egy másik országba szólította a kötelesség, hosszú hónapokig nem láthatták egymást fiatal feleségével. A barátom úgy gondolta, meg kell oldani ezt a helyzetet, ezért úgy döntött, szerez valakit, aki helyette kielégíti a felesége szexuális vágyait. Egy ismerős személyében meg is találta az erre alkalmas személyt, sőt, ő maga szervezte meg az első találkozót. A barátom nagyon szereti a párját, tisztában van az igényeivel, ezért kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy kölcsönadja a feleségét. Ez már szvingerezésnek minősül.

SWINGER

A szvingerezés kifejezés a szexualitás témakörében párcserét, partnercserét jelent, gyakorlója pedig a swinger. A párcserében részt vevő párok és/vagy egyedülálló személyek előre megszervezett társasági esemény formájában gyűlnek össze és lépnek egymással szexuális kapcsolatba.

Budapesten a párcsere helyszíne általában egy erre dedikált létesítmény: hotel vagy klub, de létezik privát szervezésű swingeresemény is. Az összejöveteleknek otthont adó helyszínek széles körben elterjedt neve a swingerklub vagy életstílusklub.

A klubok szabályai változatosak, de általában elmondható, hogy a belépést nem feltétlenül limitálják csak párokra. A belépés férfiak számára szinte mindenhol pénzbe kerül; bizonyos klubokban a nők is fizetnek belépődíjat. A swinger-szóhasználat a belépési díjat hozzájárulásnak nevezi. A belépődíj általában tartalmazza az étel- és italfogyasztást, illetve a klubban lévő szolgáltatások igénybevételének lehetőségét.

A párcsere motivációja általában a kíváncsiság, az izgalom és a változatosság keresése. Sokan a szexuális aktusok gyakoriságát és minőségét említik a swingerklubok látogatásának fő okaként. Bizonyos párok azt vallják, hogy az egymás előtt nyíltan felvállalt párcsere megerősíti a kapcsolatukat. A swinger közösség gyakran az életstílus kifejezést használja a párcserére.

A swingelésnek számos oka lehet. Egyesek szerint a változatosság és a kíváncsiság a legfőbb hajtóerő. Mások a swinger klubban elérhető nagyobb „szex mennyiségre” utaznak. Érdekesség, hogy harmonikus kapcsolatban lévő párok is gyakran választják a kikapcsolódásnak ezt a különleges formáját. Számukra a fő motiváció a kapcsolatuk felvillanyozása, illetve megerősítése. Ilyenkor ugyanis a párok nem egyedül járnak „tévutakon”, hanem együtt élvezik a szexuális változatosság élményeit. A közös szvingerezés – a résztvevő párok felfogása szerint – nem számít megcsalásnak, hiszen a párok közös akaratukból teszik, amit tesznek.

Ismert Budapesti Swingerklubbok:

Tik-Tak Swingerklub – Budaörs, Árpád u. 23.

Dreamland Swinger Club – Budapest, Gitár u. 11.

Swinger for you – Budapest, Győri út 18.

Club Paradise – Szigetszentmiklós

Erotika swingers club – Budapest, Dob u. 11.

Kategóriák