2022. JÚNIUS 14.- MÉG A MARSRÓL IS LÁTSZIK

írta | jún 14, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Politika, Portré, Sport, Szerelem, Történelem

D KOS20220604001 1 1620x1080 1

ORBÁN KÉTHARMADAI:

GYŐZELEM A MAGYAR VÁLASZTÁSOKON!

GYŐZELEM AZ OLAJEMBARGÓ ELLEN!

GYŐZELEM AZ EURÓPAI FOCIBAN!

A magyar válogatott egészen elképesztő estét produkált a közép-angliai Wolverhampton városában. Marco Rossi csapata magabiztos játékkal 4:0-s, történelmi sikert aratott a tavaly nyáron még Európa-bajnoki döntőben szereplő angol válogatott ellen. A magyarok sikerének értékét emeli, hogy a legendás, 6:3-as siker óta nem tudtuk saját hazájukban legyőzni az angolokat, az pedig már csak hab a tortán, hogy most 10 napon belül kétszer is sikerült.

Ha ezt a csodát még lehet fokozni, akkor az az, hogy a németek olaszok elleni, szintén kiütéses sikerének is köszönhetően négy teljes kör után vezetjük a halálcsoportot a Nemzetek Ligájában. Gyorsan írjuk is le a sorrendet: 1. Magyarország 7 pont, 2. Németország 6 pont, 3. Olaszország 5 pont, 4. Anglia 2 pont. Lássuk, hogy értékelték az estét a főszereplők.

https://youtu.be/jLusnvEH9-k

Az eredmény több szempontból is történelmi, egyrészt nem nyertünk Angliában a házigazda ellen a 6:3-as legendás meccs óta, nem nyertünk még Angliában az angolok ellen tétmeccset, és ez volt az angolok legnagyobb olyan hazai veresége tétmeccsen, amin gólt sem tudtak szerezni.

Magyar szem is nehezen dolgozta fel a látottakat, ahogy sorra érkeznek a gólok, főleg a harmadik és a negyedik volt igazán elképesztő. A játékosok szinte már azt sem tudták, hogy ünnepeljék a gólokat. A teljes kispad berohant a pályára, egészen a túloldali szögletzászlóhoz, ahol a magyar szurkolók kaptak helyet. Az angol játékosok a közönség hangos pfújolása és fütyülése kíséretében hagyták el a pályát, míg a magyarok a maroknyi Angliába elutazott szurkolójukkal együtt énekelték el a himnuszt, s ünnepelték a teljesen megérdemelt sikert.

D KOS20220604005 1620x1080 1

És akkor a végére még soroljuk kicsit, hogy mit ért el a magyar csapat, mit értek el ezek a srácok:

  • Magyarország lett az első csapat, amely 1953 után újra négy gólt lőtt idegenben Anglia ellen. 1953-ban elsőként is mi tettük ezt meg, a már említett 6:3-as meccsen
  • Anglia először kapott ki egész története során minimum négy góllal úgy, hogy gólt sem tudott szerezni
  • Anglia legutóbb 1928-ban kapott ki négy góllal hazai pályán, amikor Skócia nyert ellenük 5-1-re
  • Sallai Roland Puskás Ferenc és Hidegkuti Nándor után az első magyar játékos, aki két gólt szerzett idegenben Anglia ellen. A két nagy előd két, illetve három gólt szerzett a 6:3 alkalmával
  • Anglia 2019 szeptembere után kapott újra minimum két gólt hazai pályán
  • Sallai Roland a svéd Hakan Mild óta az első, aki két helyszínen is betalált az angolok ellen idegenben. Sallai a Wembley-ben és a Molineux-ban is eredményes volt, Mild 1995-ben az Elland Rodon, 2001-ben az Old Traffordon szerzett gólt.

20220615775817318 fbl horizontal2

Kategóriák