2022. NOVEMBER 23.- A MAGYAR ELLENZÉK MÖGÖTT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK TITKOSSZOLGÁLATA, A CIA IS MEGJELENIK

írta | nov 23, 2022 | Vírusnapló, Archívum, Demokrácia, Honvédelem, Politika, Sex, Választások, Videó, Zene

54321

ORBÁN LIKVIDÁLÁSÁNAK PROGRAMJA

Feloldotta a titkosítást a külföldi pártfinanszírozás ügyével foglalkozó titokgazda – derül ki a Nemzetbiztonsági Bizottság közleményéből. A dokumentumból kiderült, hogy az eddig ismert összegnek közel a duplája, több mint hárommilliárd forintnyi amerikai támogatás érkezett az Action for Democracyn keresztül a baloldali választási kampányba, amelyet lényegében a DatAdat cégcsoport vezényelt le. Az ellenzéki hálózat mögött pedig az Egyesült Államok titkosszolgálata, a CIA is megjelenik.

3M

Az Action for Democracy nevű szervezetet egyébként Korányi Dávid vezeti, aki korábban Bajnai Gordon egykori miniszterelnök tanácsadója és államtitkára volt, de dolgozott Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként is. Érdemes viszont megnézni, hogy Korányin túl kik köthetők Action for Democracy nevű szervezethez. A szervezet tanácsadó testületének elnöke Kati Marton író, és tagja többek között Francis Fukuyama, a Stanford Egyetem politikatudósa, Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem történészprofesszora, Timothy Snyder, a Yale Egyetem történészprofesszora, Anne Applebaum újságíró, Zeid Ra’ad Al Husszein, az ENSZ korábbi emberi jogi főbiztosa, Rafał Trzaskowski Varsó polgármester és Wesley Clark, a NATO volt európai főparancsnoka.

A titkosított dokumentumból kiderül, hogy a Márki-Zay Péter által beismert 1,8 milliárd forinton felül további mintegy 1,2 milliárd forint is érkezett az Egyesült Államokból az ellenzékhez a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül.

A titkosított jelentés szerint ugyanis a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak utalt 1,8 milliárd forint mellett a DK közeli Ezalényeg.hu kiadója, az Oraculum 2020. Kft. több, mint egymilliárd, a Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoport közel 150 millió, a Gemius Hungary Kft. pedig mintegy 3 millió forintot kapott Karácsony Gergely főtanácsadójának amerikai szervezetétől. Összesen tehát 3 milliárd 15 millió forintnyi külföldi pénzt utaltak a baloldali kampányra.

crop
bajnai8
20211007190
42597590 df807615aecd03eb5aac4bb50dfa4f1a wm
766691 723253 694369 579051 gyurcsany ferenc

Az elsődleges vizsgálatok megerősítették, hogy az Action for Democracy (AD) elnevezésű szervezet összesen 1.848.603.106 forint támogatást utalt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára, nyolc alkalommal. Ebből az összegből az MMM március-július között mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a DatAdat csoportnak. (A DatAdat GmbH 1,411 millió forintot, a DatAdat Professional Kft. 11,7 millió forintot, a Datapraxis OÜ 1,4 millió forintot kapott.)

De érkezett pénz az Action for Democracy nevű tengerentúli szervezettől közvetlenül a DatAdat-hoz is. A jelentés szerint az amerikaiak 147 millió forintot pumpáltak a közvetetetten Bajnai tulajdonában álló cégbe. A DatAdatnak egyébként Bajnai egyik cégén túl Szigetvári Viktor (Bajnai volt kabinetfőnöke) és Dessewffy Tibor (szociológus, „Gyurcsány-Bajnai korszak emblematikus agytrösztje”) is a tulajdonosa, az ügyvezetője pedig Bajnai korábbi titokminisztere, Ficsor Ádám.

Márki-Zay Péter elmondása alapján eddig csak azt lehetett tudni, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom utalt pénzt a DatAdatnak. Most viszont az is egyértelművé vált, hogy lényegében a teljes magyar baloldal megbízásokkal halmozta el Bajnai Gordonék adatkezelő cégcsoportját.

A Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom, pártja a Párbeszéd, az LMP, az MSZP-hez köthető Kapcsolat.hu Kft., Böcskei Balázs Idea Intézete, és a Czeglédy Csaba érdekkörébe tartozó Éljen Szombathely Egyesület is jelentős összegeket utalt a volt miniszterelnök és társai vállalkozásainak.

A titkos szolgálatok megvizsgálták az Action for Democracy kapcsolati hálóját, és feltárták, hogy a szervezet kapcsolatba hozható a National Endowment for Democracyval (NED), ami „lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön”.

Ezt nem más, mint a szervezet társalapítója, Allen Weinstein is megerősítette, amikor még 1991-ben úgy fogalmazott: „amit ma csinálunk, annak a nagy részét 25 évvel ezelőtt a CIA rejtetten csinálta”.

Az elemzés rámutat, hogy a NED részese volt a 2006-os fehérorosz ellenzéki elnökjelölt kampányának, a 2011-es arab tavasz során ellenzéki pártokat támogatott, nagyobb összegeket juttatott az ujgur csoportoknak Kínában, és hongkongi civil szervezeteket is finanszírozott.

Az Action for Democracy – Chris Maroshegyi nevű amerikai alelnökén – keresztül szoros kapcsolatban van továbbá az Albright Stonebridge Group nevű szervezettel is, amelynek számos vezető munkatársa 2021-ben tagja lett Joe Biden amerikai elnök adminisztrációjának.

Kategóriák