2023. December 10.- NAPI 3000 C VITAMON ÉS 6000 D3 VITAMIN

írta | dec 10, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Egészségügy

Újból támad a covid vírus, bár sokat szelídült az elmúlt három évben, s az oltások és a megbetegedések miatt az emberek immunrendszere is adaptálódott a kihívásokhoz, fontos lenne tudni, milyen módon kell védekezni a jelenlegi variánsok ellen. Míg több nyugat-európai ország újra oltási kampányokat indított, hogy frissített vakcinákkal ismét immunizálja a lakosságot, Magyarországon erről kevés szó esik.
A betegség legjellegzetesebb tünetei a láz, száraz köhögés, fáradékonyság, nehézlégzés, továbbá torokfájdalom, fejfájás, izom-ízületi fájdalom, hidegrázás; ritkábban hányás, illetve hasmenés. Számos esetben a fertőzés tünetmentes maradhat, vagyis a megfertőződött személy egyáltalán nem érzékeli magát betegnek.
A vírussal történő megfertőződés után különböző súlyosságú állapotok alakulhatnak ki:
– 80%-ban a fertőzés enyhe, mérsékelt, vagy közepesen súlyos betegséggel jár. Ilyenkor a tünetek enyhe, mérsékelt légúti fertőzés tünetei, vagy nem súlyos tüdőgyulladás alakul ki. Az esetek egy részében a fertőzés akár teljesen tünetmentes is lehet, így tehát észrevétlen is maradhat.
– Az esetek 14%-ban súlyos megbetegedés alakul ki, kórházi kezelés szükséges.
– Az új koronavírus-fertőzéses esetek 6%-ban alakul ki kritikusan súlyos állapot. Légzési elégtelenség, szeptikus sokk, többszervi elégtelenség alakulhat ki, intenzív osztályos kezelés szükséges.

Coronavirus. SARS CoV 2


Mivel a SARS-CoV-2 vírus az egész emberiség számára új, a járvány kezdetekor mindenki fogékony volt erre a vírusra. Azonban nem mindenki egyformán veszélyeztetett; a vírussal való találkozás után nem mindenkiben alakulnak ki tünetek. A fiatalabb felnőttekben a fertőzés többnyire tünetmentes, vagy enyhe-mérsékelt súlyosságú tünetekkel jár.
Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján, nagyobb arányban alakul ki súlyos tünetekkel járó betegség ezekben az esetekben:
– 60 évnél idősebbek esetében,
– krónikus alapbetegségben szenvedőkben, pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek, krónikus légúti betegségek, rosszindulatú daganatos betegségek.
Mivel a SARS-CoV-2 vírus az angiotenzin II receptorokhoz kötődik, és idősebbekben, dohányosokban, valamint antihipertenzív terápiában részesülőkben e receptor gén nagyobb mértékben expresszálódik a tüdő alveoláris sejtjeiben, ez részben magyarázhatja e betegcsoport magasabb mortalitási adatait.

Koronavirus antigen gyorsteszt otthoni hasznalatra Hightop Biotech Carbon Medical.jpg


A lappangási idő leggyakrabban 5-6 nap. Ennél rövidebb és hosszabb is lehet, így jelen tudásunk szerint a lappangási idő lehetséges időtartama 1 és 14 nap között változhat.
Otthoni COVID-TESZT végzés esetén 3 órával ne alkalmazzon torokfertőtlenítőt, orrsprayt, ne egyen és ne mosson fogat.
Gyógyszerként a következő készítményeket szedje:
3x 1000 mg C vitamin, 
1x 6000 NE D3 vitamin, 
Alpikol oldat 1x 15 ml (ez gyógynövény, vírus szaporodás-gátló).
Lázcsillapítás és gyulladáscsökkentés: 
Javasolt maximum 3x 400mg (max 3x 800 mg) ibuprofen tartalmú gyulladáscsökkentő (Nurofen, Ibustar, Algoflex, stb.)
Lázcsillapítás: ha ezen felül szükséges, Algopyrinnel (3×1) vagy Rubophennel (max 4×2 tabl.) 
Száraz köhögésre Libexin 3×1-2 tbl.
Hurutos köhögésre: Ambroxol Reggel és délben 1-1 tabl. 
Továbbá javasolt:
Bio-Szelénium 100 napi 1x.
Kezünket legalább 62% alkoholt tartalmazó alkoholbázisú kézfertőtlenítővel (20-30 másodpercig dörzsölve), illetve alapos szappanos kézmosással (40-60 másodpercig mosva) fertőtleníthetjük.

Kategóriák