2023. Június 25.- A KATONALÁNYOK VONZEREJE

írta | jún 25, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Divat, Háború, Hazafiasság, Honvédelem, Politika, Sex, Szeged, Választás

IZRAELI I KATONAI RUHAREFORMOK – A PÉLDÁBÓL A MAGYAR TARTALÉKOS KATONATOBORZÁS IS MERÍTHETNE

218294290 4369547719735366 3353975695072175171 n

Tavaly több izraeli nő is beadvánnyal fordult a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy kényszerítse a hadsereget arra, hogy integrálja őket az elit harci egységekbe, beleértve a páncélos alakulatokat és más kommandós egységeket.

Az IDF közölte, hogy egy szakmai bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy komolyan és alaposan megvizsgálja – széleskörű, átfogó és mélyreható szempontokból – annak lehetőségét, hogy a nőket további harci pozíciókba integrálják az IDF-ben.

Ezek után némrigiben létrejött a csak nőkből álló harckocsizó egység mely az egyiptomi határon, női parancsnokkal fog szolgálni.

Az izraeli lakosság 70%-a támogatja a nők katonai szerepét, míg 11% hiszi azt, hogy nem kéne szolgálniuk a seregben.

katonano 2

Több mint 1000 katonanő nyújtott be panaszt az IDF ellen, követelve, hogy az IDF más stílusú nadrágot biztosítson számukra, arra hivatkozva, hogy a női katonák számára biztosított jelenlegi nadrágok nem mutatnak rajtuk előnyösen.

Az IDF szóvivői irodája válaszolt a panaszkodó katonáknak: A sok katonanő körében felmerült elégedetlenségre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a női nadrágok modelljét nőiesebb szabásúra változtatjuk, hogy megfeleljen az igényeknek.

Ezzel egyidejűleg széles körű személyzeti munka folyik, amely magában foglalja a szövetek és szabások típusainak vizsgálatát, a ruhatervezés területén vezető szakemberekkel és az IDF különböző egységeiben dolgozó nők széles körű fókuszcsoportjával együttműködve.

771711 izrael hadsereg1

Az izraeli hadsereg közölte, hogy 2023 augusztustól a női katonák első alkalommal választhatnak kétféle egyenruha közül.

A katonság tájékoztatása szerint a besorozás alatt az izraeli szárazföldi erők női katonái három garnitúra egyenruhát kapnak, választásuk szerint.

A fiúk egyenruhájához hasonló kétzsebes nadrág és kétzsebes póló, vagy hátsó zsebes nadrág és a jelenlegi női egyenruhához hasonló egyzsebes póló közül választhatnak. A női csapatok kérhetik a két opció kombinálását is.

Az izraeli légierő vagy az izraeli haditengerészet női katonái az elülső zsebes nadrág kétzsebes pólóval, vagy a kétzsebes nadrág egyzsebes pólóval opciók között választhatnak.

A már szolgálatban lévő katonák, akiknek hat hónapnál hosszabb szolgálati ideje van hátra, egy további tetszés szerint választható egyenruhát kapnak.

Ezenkívül úgy döntöttek, hogy kísérleti csizmát vezetnek be a női csapatok számára. A januárban kezdődő tesztben már több katona is kipróbálta a csizmát. Ha kényelmesnek bizonyul, minden katona kap belőle egy párat a 2023. novemberi besorozási ciklusban.

Kategóriák