2023. Május 18.- ÚJ VILÁGREND: AZ USA BEKEBELEZTE EURÓPÁT, KINA ÉS AZ OROSZOK SZÖVETSÉGRE LÉPTEK – ÉS MEGSZÜLETETT A KÉT POLÚSÚ VILÁG

írta | máj 17, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Filozófia, Háború, Politika, Proxy háború, Történelem, Videó

Tisztelt VÍRUSNAPLÓ olvasók, a kialakulóban lévő új világrend, utóbbi hónapokban közölt, legjobb értelmezését adjuk közre. Kiszelly Zoltán tökéletesen rávilágít a háború okaira és a háttérstratégiák működésére. Jó hallgatást és utánna jó elmélkedést:

Kiszelly Zoltán (Budapest, 1971. február 27. – ) magyar politológus, a Kodolányi János Főiskola és a Századvég Politikai Iskola tanára.

Ősei felvidéki cipszer evangélikus tanárok, illetve katonák voltak. Édesapja – miután a Gyár- és Gépszerelő Vállalat (GYGV) kelet-németországi területi főmérnökévé nevezték ki – családjával a Berlin-Mitte kerületbe költözött, így az érettségi vizsgát a Max Planck gimnáziumban (EOS) tette le1989-ben. Szállodai (londiner) és banki (OTP) munka után 1994–1998 között az ELTE BTK Politikaelméleti tanszékén tanult.1998 októbere és 2006 decembere között az MTA Politikai Tudományok Intézetének tudományos segédmunkatársa volt, ahol fiatal kutatói ösztöndíjjal alkalmazták.

1997 téli szemeszterében a berlini Humboldt Egyetemen tanult DAAD ösztöndíjjal germanisztikát és politikatudományt. 1999 tavaszi félévében a Német Szövetségi Gyűlés (Bundestag) nemzetközi gyakornokprogramja keretében a Bonni Egyetemen tanult és Axel E. Fischer CDU-képviselő irodájában végezte gyakorlatát.

1999 ősze óta az ELTE ÁJK Politikatudományi Doktori Iskola hallgatója, témája a párt- és kampányfinanszírozás. 2004-ben abszolutóriumot szerzett.

2000-ben és 2002-ben a koszovói választásokon EBESZ felügyelő, illetve megfigyelő volt, a 2004. márciusi oroszországi elnökválasztáson szintén EBESZ megfigyelő volt. A 2006. októberi amerikai időközi választásokat a State Department meghívására az ILVP keretében tanulmányozta.

kiszellyzoltan lead 200704 3

Kategóriák