2023. Május 25.- A SZÉPSÉG A JELE A VÉNUSZGÖDRÖCSKE

írta | máj 25, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Egészségügy, Orvoslás, Szerelem

00 csamborgo lefevre 1440x995 1

Vénusz, a szexualitás nagy hatalmú istennője egy férfi nemi-szervből született meg és vált szépfenekűvé, mert fenekén vénusz-gödröcskék vannak.

Nők esetében a véxuszgödröcskék megléte azt jelzik, hogy az illető könnyen eléri az orgazmust szexuális aktus során, de minden ami jó, ahhoz kapcsolódik egy rossz is: a vénusz-gödröcskék fájdalma valójában egy gyulladásos ízületi betegség, mely a sacroiliacalis ízületet érinti.

A sacroileitis magyar megfelelője a középen elhelyezkedő keresztcsont (sacrum) és mindkét oldalon a csípőlapátok (os ileum) közötti ízületi rés gyulladása. Ez az ízület egy viszonylag merev ízületünk, melyben az ízületet alkotó csontvégek csak minimálisan képesek elmozdulni egymáshoz képest, ellentétben például egy nagy kiterjedésű mozgást megengedő, helyváltoztató mozgásban is résztvevő térdízülethez képest. Ugyanis ennek az ízületnek a fő funkciója a medence stabilizálása, gerincoszlophoz való rögzítése. Ebben segítséget nyújt a medence erős, kiterjedt szalagrendszere is, melyek több irányban futva összekötik a gerincoszlopot a medencecsontokkal.

A hosszantartó gyulladásos folyamat következménye a porcfelszín, így az ízület roncsolódása, majd későbbiekben elcsontosodása (merevsége) lesz.

Erre a problémára az esetek legnagyobb részében hajnali, vagy éjszakai derékfájdalom hívja fel a figyelmet, mely a beteget álmából is felébreszti. Ha az ágyban mozog, pozícióját változtatja, akkor enyhülhet ez a fájdalom, hasonlóan a reggeli derék merevséghez, mely szintén oldódik a felkelést követő bemozgatással.

A beteg nem tud előrehajolni, de az oldalra hajlás is fájdalmas lehet. Ezt a betegség véglegesen nem gyógyítható – a gyulladást átmenetileg különféle gyulladáscsökkentőkkel lehetséges csillapítani.

Szakemberek szerint azonban a vénusz-gödröcskék fájdalmas megbetegedése elkerülhető, amennyiben a sexben a lótus-pózt részesítjük előnyben.

poza lotus 41

A lótus-póz a szexben az egyik legérzékibb póz, amely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezze a kapcsolatot a társával. Számos előnye van, amelyek közül kiemelkedik a klasszikus változat eredendő egyszerűsége. A lótusz-póz lehetővé teszi mindkét partner számára, hogy mozgékony maradjon. Ez azt jelenti, hogy a közösülés bármikor elérhető, így az érzések változatosak lehetnek.

A közösülés megkezdéséhez a férfinak le kell ülnie, a nő pedig a partnere csípőjére ül, lábszárát a háta mögé helyezve. Ilyenkor tulajdonképpen a nő szemből a férfi ölébe ül, a lábaitokkal pedig átkulcsoljátok egymást. Ez a póz akkor esik a legjobban, ha lassan csinálják és közben elvesznek egymás tekintetében. Még jobb, ha simogatják, csókolják egymást és minden érzékszervükkel a másikra hangolódnak.

A lótusz póz a tantrikus szex egyik alapköve, úgy is nevezik, hogy ”yab yum”. Mivel a tantrikus szex a szexuális energiáról és a szenvedélyről szól, ez a póz kiválóan alkalmas arra, hogy szerelmesek fejben, lelkileg is tökéletesen megérkezzenek ebbe az intim, izzó hangulatba. Miután megtörtént a behatolás, a pár elkezd finoman ringatózni, közben minél mélyebb testi-lelki kontaktust keresve. Ez olyan élvezet, amit száz egyéjszakás kaland sem adhat meg, sokkal személyesebb, szenvedélyesebb, izgalmasabb és különlegesebb azoknál.

Kategóriák