2023. Május 27.- AZ EGÉSZSÉGES NŐ FOGALMA

írta | máj 27, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Genetika, Kutatás, Relaxáció, Sex, Videó

A SZŐG FONTOSSÁGA

Felvetődött a kérdés, hogy milyen is egy egészséges nő – mérhetők e az egészség jelei a fenék és a mellek alapján? Több tanulmány elolvasása, valamint Zapletán Zoltánnal való konzultáció után rájöttem, hogy a férfiaknak valójában nem is a nők feneke érdekes, hanem a gerincük hajlásszöge! Vagyis azok a nők jönnek be a leginkább akiknek a gerincoszlopa és a feneke vonala által bezárt szög 135 fok. Végignéztem több száz, szép női feneket ábrázoló fotót – és rájöttem, hogy a fenti állítás megállja a helyét. Vagyis közvélekedéssel ellentétben a testalkat nem feltétlenül attól vonzó, hogy valaki mennyire vékony vagy kerekded – sokkal fontosabbnak tűnik a derék és a csípő egymáshoz viszonyított aránya! Kicsit tudományosan leírva a csípő-fenék-combtájékon tárolt zsírkészletek elengedhetetlenek a megfelelő menstruáció és a fogamzó képesség fenntartása szempontjából. Ehhez viszont az a legcsábítóbb, ha az általános egészségi és fittségi állapottal összefüggő, arányaiban vékonyabb derék társul. Vagyis minél kisebb ez a bizonyos hányados – minél inkább homokóra-szerű a sziluett – , mi férfiak annál szebbnek látjuk a női alakot.

IMG 0440b1b8e65d552c1cdc068d69d8194c V

De kezdjük a téma boncolgatását az elején: Az emberiség történelmének hajnalán a kérdés az volt, hogy ki alkalmasabb a gyermekem kihordására és táplálására. A férfiak érzékennyé váltak az olyan jegyekre, melyek inkább a fiatalabb lányok jellegzetességei. Ilyenek a kicsi áll és orr, a nagy szemek, a telt ajkak, valamint a szőrtelen test.

A férfiak zömét még ma is a teltebb, gömbölyű csípőjű és popsijú nők vonzzák. Ennek a vonzalomnak evolúciós okai vannak – ezek a zsírraktárak létfontosságú szerepet játszanak az újszülött agyfejlődésében a szoptatás közvetítésével. Az idegrendszer felépítéséhez sok zsírra van szükség, és az ezeken a területeken lévő zsírok gazdagok DHA-ban, amely különösen fontos alkotórésze az emberi agynak. Sokáig rejtély volt, hogy miért van a nőkben annyi testzsír – jellemzően teljes súlyuk 30 százaléka. Ez ahhoz a szinthez hasonló, amely a hibernációra készülő medvéknél vagy a hideg északi tengereken élő bálnáknál figyelhető meg – vagyis a nők zsírra cserélték fel az izmot, ezért általában sokkal gyengébbek. Nagyobb hátsójú nőknél magasabb e lipideknek a szintje. Arra is utalnak kutatások, hogy ennek eredményeként ők és a gyerekeik is intelligensebbek. A nők extra zsírtartalma elfogy a szoptatás alatt, amikor szükség van rá a babák agyához. A szoptató nők jellemzően fél kiló zsírt vesztenek egy hónap alatt. Az elmúlt ötmillió évben az átlagos emberi agy térfogata megháromszorozódott: 400-ról 1200 milliliterre növekedett. Ezért a nőknek is kövérebbekké kellett válniuk, hogy lépést tartsanak a babák agyfejlődésének megnövekedett igényeivel.

A nők és más főemlősök nőstényei között mindenekelőtt a következő fő különbségek figyelhetők meg:

  • a nők peteérésének nincs semmilyen jól, egyértelműen érzékelhető (látható, szagolható) jele (például a csimpánzok nőstényeinél ezt az jelzi, hogy a fartájékuk élénkpiros lesz – a hím csimpánzok ettől jönnek izgalomba);
  • a nők a peteérés időszakán kívül is szívesen közösülnek;
  • a nők mellei a szoptatási időszakon kívül is meglehetősen nagyok.

Ezen tulajdonságokkal a nők elérték, hogy állandóan magukon tartsák a férfiak figyelmét, míg az állatvilágban a hímeket csak akkor érdeklik a nőstények (és viszont), amikor azok szexuálisan fogékonyak és ezt megfelelőképpen jelzik – a nők ugyanakkor az állatok nőstényeinél jóval gyakrabban fogékonyak, és a termékeny voltukat jelző nemi szignálok (ld. alább) a nemi ciklusuktól függetlenül állandóan (bár az állatok nőstényeinél sokkal finomabban) jeleznek. Másrészről pedig a nők peteérésének rejtettsége értelmetlenné teszi a férfiak egymás közötti agresszív vetélkedését a szaporodás jogáért, mivel egy férfi sohasem lehet biztos benne, hogy a közösülésük után ő termékenyítette meg a nőt. Ez annál is inkább így van, mivel az embernél vagy 2000 közösülésre jut egy megtermékenyülés, az emlősök legtöbbjénél ez egy, maximum néhány alkalmat igényel – kivéve az oroszlánt, ahol szintén többezres nagyságrendű ez a szám.

A fentiek miatt a férfiaknak feltűnően hosszú és vastag, merev állapotban átlagosan 18 cm hosszú péniszük és viszonylag nagy méretű heréik fejlődtek ki, továbbá kialakult a zárt csoporton belüli, monogám férfi-nő kapcsolat. Csak az igazán befolyásos férfiak élnek többnejűségben, a többségnek csak egy felesége van – el is kell tartani őket, és ezt csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak.

Végső soron tehát a nők peteérésének rejtettsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy összetett emberi csoportok alakulhassanak ki. A fentiekkel összhangban a két nem képviselői az embernél is más és más szemmel méregetik egymást, hogy megtudják, ki a legalkalmasabb számukra.

Mint a fentiekből kiderül, a nők sokkal finomabb jeleket használnak a férfiak felé, hogy termékeny voltukat kimutassák (megnehezítve ezzel azok dolgát). Általában véve a női termékenység legjobb mutatója a női test ösztrogénszintje, ennek megfelelő mértéke a női test alakján a következő módokon mutatkozik meg:

  • a derék- és csípőméret hányadosának értéke 0,7 körül van;
  • az arc felépítésében a lágy vonások az uralkodók: nagy szem, telt ajkak, közepes méretű orr, közepes méretű áll, széles arc, viszonylag széles járomcsont;
  • nagyobb mellek;
  • gömbölyű fenék;
  • gyér testszőrzet,
  • szép haj, bőr.

A fenti vonások tehát azok, amelyek a férfiak figyelmét felkeltik ill. amelyektől azok izgalomba jönnek.

A nőies vonások a serdülőkorban alakulnak ki, jelezve ezzel, hogy tulajdonosuk nemileg érett és egészen a menopauzáig, vagyis a teljes termékeny állapot során megmaradnak (fontos megemlíteni, hogy a menopauza jelensége szintén csak az embernél figyelhető meg – az állatvilágban a reproduktív kor az életkorral egyezik meg.

A mellek és a gömbölyű fenék formáját a bőr alatti összefüggő zsírszövet adja, ami a kérdéses helyeken rakódik le. Ennek a zsírszövetnek a jelenléte jelzi a férfiak felé, hogy tulajdonosa egészséges és jól táplált. Éhezés esetén a kérdéses zsírszövet eltűnik, ami azt is jelezheti, hogy akkor az illető hölgy nemi ciklusa rendszertelenné vált.

Mivel lágy szövetekről van szó, ezért azt sajnos nem tudjuk pontosan, hogy a fenti jellegzetességek mikor alakulhattak ki. Egy elképzelés szerint jelentőségük talán a két lábon való járással (5 millió évvel ezelőtt) kezdett el növekedni, mivel ekkor váltak láthatóvá a mellek és alakultak ki az erőteljesebb farizmok. Arra pedig, hogy a zsírszövet a nőknél miért nem inkább a hason halmozódik fel (mint a férfiaknál), az lehet a válasz, hogy a régi időkben a férfiak az ilyen nőket talán terhesnek nézték, és ezért nem közeledtek hozzájuk.

A női testrészek közül a legtöbb férfit a szép mellek hozzák leginkább szexuális izgalomba. A nők tisztában is vannak ezzel, és adott helyzetben hajlandóak sokat sejtető részleteket is megmutatni belőlük. Ezek után nem meglepő az az állítás, miszerint a női mell elsődleges funkciója nem az utódok táplálása: ahhoz elegendőek lennének az emberszabású rokonaink nőstényeinek sokkal kevésbé látványos emlői – azok szintén alkalmasak az utódok táplálására. A domború női mellek igazi funkciója valójában a partnerkeresésben jelentkezik, és emiatt több mint valószínű, hogy a nemi szelekció révén fejlődtek ki. Ezt megerősíti az a tény is, hogy a nőknél a mellek mérete független azok tejtermelésétől és fontos szerepük van a férfiakért egymás között folyó versengésükben.

kocsis frigyes 
értelmezni érzelmeid
szeretem a gerincoszlopod és a feneked vonala által bezárt 135 fokos szöget
imádom a csípőd a feneked és a combtájékon tárolt zsírkészletet
oda vagyok homokóra szerű a sziluettedért
habzsolom a zöld alma ízű puncidat
érzem illatod peterésed időszakában
melleid pedig szopásra buzdítanak 
megőrjít hajad feromonszállító funkciói
bolondulok kislányos vállaidért
összeszámoltan eddig vagy kilencezerszer volt koituszunk
közösülésünk igazi örömszerzés
és rájöttem hogy szeretkezés közben tudatom érzelmeidet is értelmezni


qPMyy3
kocsis frigyes
PUNCIÓDA

drágám puncija kis masszív
olyan mint egy vagány proletár
nem giccses hanem szolid
szeretni való puha jószág

drágám puncija péniszről álmodozik
szereti verést és a kényeztetést
reggelente ötször elvez
kart simogat este délben

Kategóriák