2023,. Május 30.- EGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ A JOBB MINŐSÉGŰ ÉLETÉRT

írta | máj 30, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Egészségügy

20190426bikini body test fenek popsi

Klári, az egészségesen táplálkozó hölgy

Csinos nőismerőseim évente kétszer járnak vastagbél tisztításra – ennek a méregtelenítésnek következtében sokkal szebb lesz a bőrük, keményebb lesz a fenekük valamint sexuálissan is jobban teljesítenek – állítják ők. A VÍRUSNAPLÓ mai számában a témával kapcsolatban írok a vastagbéltisztításról valamint a táplálék emésztésének folyamatáról is:

COLON-HYDRO-TERÁPIA

Szűrt, tisztított vizet vezetnek a bélrendszerbe. Egy speciális csőrendszer és a feltöltés és ürítés állandó váltakozása révén még a nagyon erősen lerakódott székletmaradványok is feloldódnak és eltávoznak. A Colon-Hydro-Terápiát mind magánrendeléseken, mind kórházakban, mint egy fontos kezelési és diagnosztikai lehetőséget használják. A vastagbél minden hat hónapban – vagy az orvos utasítására – gyakrabban tisztítható. Ekkor a vastagbélrák megbetegedés korai felismerése miatt rejtett vér jelenléte szempontjából is megvizsgálják.

544


A Colon-Hydro-Terápia jóval előnyösebb minden más bélvizsgálati eljárásnál. Kiegészítésként bárium bejuttatása, szigmoidoskópia (szigma-bél tükrözése), koloszkópia (vastagbéltükrözés) arra szolgálnak, hogy minél pontosabb vizsgálati eredmények álljanak rendelkezésre. Az a kényelmetlenség, amit egy báriumos kezelés után a bárium bélben maradása miatt a paciens érez a Colon-Hydro-Terápiával kiküszöbölhető. Teljes altatással végzett operációk előtti Colon-Hydro-Terápia elvégzése a műtét alatt a bélműködésből fakadó problémák csökkentését, vagy teljes megszűnését jelenti.
A Colon-Hydro-Terápia eljárás bélműtétek esetén is hasznos. Ekkor a sebész számára jóval kedvezőbb operációs terep áll rendelkezésre. Belső méregtelenítésre a Colon-Hydro-Terápia különösen az alkoholbetegeket és kábítószerfüggőket kezelő klinikákon kerülhet felhasználásra. A méreganyagok ezzel az eljárással gyorsabban kiüríthetők a szervezetből.

A legtöbb embert érinti a baktériumok és az ember természetes életközösségének, szimbiózisának megbomlása, az úgynevezett diszbiózis. A fertőtlenített élelmiszerek, hiányos táplálkozás és életmód, környezetszennyezés, mérgek és a gyógyszerek helytelen használata miatt a baktériumok és az ember közti egyensúly megbomlott. A következmény a szervezet védekezőrendszerének egyre erősebb elfáradása. A népesség több mint 30 százalékának nem jó az anyagcseréje a betegséget okozó bélbaktériumok túlsúlya miatt. Nem jut elegendő oxigén a szövetekbe. A méreg- és salakanyagok nem választódnak ki a kellő gyorsasággal és ez a szervezet önmérgezéséhez vezet .

Az életerő lankadása, fáradság, depresszió, koncentrációs nehézségek, agresszivitás és félelem lehetnek a következmények. Betegségekért, mint a fertőzés, gennyes gyulladások, reuma, sokízületi gyulladás, pattanások, más bőrbetegségek, magas vérnyomás, migrén, allergia és sok más károsodásért ma a nem működő bélrendszert teszik felelőssé. Az emberi szervezet védekező mechanizmusát sokáig csak a fertőzések oldaláról vizsgálták, azonban időközben ismerte vált az anyagcserével való szoros összefonódása. Az immunrendszer 80 százaléka a vékony- és vastagbél falaiban található. Az immunglobulin (védelmi funkciókat ellátó fehérje) legnagyobb részben a bélben keletkezik. A vastagbél hámja a mérgező anyagok elleni védelem legfőbb helyszíne.

A mai táplálkozási szokások, amelyek túlkomplikált, denaturált, kémiailag kezelt, zsírban gazdag, de rostanyagokban szegény élelmiszerekből állnak a bélrendszerrel kapcsolatos problémák megsokszorozódását vonták maguk után. A megemésztetlen táplálékok és más anyagok kiürítése a szervezetből éppen olyan fontos, mint a jó emésztés és az élelmiszerek beépítése a szervezetbe.
A túl sokáig az emésztőrendszerben tartózkodó lebontott anyagok lassan felhabzanak és rothadásnak indulnak, aminek következtében az aneorbikus (oxigén nélkül is megélő )- és méreganyagok száma megsokszorozódik.

A Colon-Hydro-Terápia hatékonyan távolítja el a vastagbél falán összegyűlt és lerakódott anyagokat, ezáltal megakadályozva a baktérikus mérgek elszaporodását, és ezzel egyidejűleg a máj túlzott megterhelését. A váladékok, bélgázok, élősködők és elhalt sejtek eltávolításával a vastagbél perisztaltikus mozgásának, és a táplálékok vastagbélhámon keresztüli felszívásának megjavítása a cél.
Ez a természetes tisztítási eljárás biztosítja, hogy a belek rossz működésével közvetlenül, vagy közvetve összefüggő tünetek megszűnjenek. Bizonyos baktériumok vitaminokat dolgoznak fel, amit a vastagbél szív fel, hogy a máj elraktározhassa. A vitaminokon kívül a belek jelentős mennyiségű vizet is felszívnak. Ennek sajnos az a következménye, hogy a bakteriális méreganyagok a körforgásba kerülnek. Ezeket az anyagokat (pl. indol skatol, cresol, phenol ) a máj kell, hogy feldolgozza, és a vese kell kiürítse.

A bél baktériumai a vízben oldott anyagok felhabzását indítják el, ami miatt gázok szabadulnak fel (pl. metán ), ezek felszívódnak és a tüdőn keresztül távoznak. Ezért a halitosis a bélben tartózkodó és habzó anyagokra utalhat. A migrén, az allergia, túlérzékenység a külső hatásokra és az alultápláltság a méreganyagok bélben történő elraktározódásából is eredhetnek, és következményeként az egyéni immunrendszer gyengül. A bél lelassulása a baktériumok fokozottabb felszívódását vonja maga után. A táplálékmaradékok hosszabb emésztőrendszeri útja a bélben található aneorbikus baktériumok felszaporodásához vezet, a vastagbél normális flórájához tartozó bacilusok, így a streptococcus és a staphylococcus a megsérült bélflóra miatt a vérkeringésbe kerülhetnek, és betegségek potenciális forrásai lehetnek. Ha csak a táplálkozási szokásokat változtatjuk meg azt az esetek többségében nem koronázza siker. Szükség van a bélből a lerakódott székletmaradványok, nyálkahártyadarabok és káros lerakódások alapos eltávolítására i

AZ EMÉSZTÉS

Az emésztőrendszer a tápanyagoknak a környezetből való felvételére szolgáló szervrendszer. Az emésztőfunkciót rendszerint a bélcsatorna falában található, illetve az ahhoz csatlakozó mirigyek váladéka látja el.

Digestive system diagram hu.svg

Az ember számára az anyagfelvételt a táplálkozás biztosítja. Az anyagbevitel után a felvett anyagok az emésztőrendszerbe kerülnek, ahol a táplálékok lebontása történik. Olyan anyagokra, amelyek az ember által hasznosíthatóak:

 • aminosavak (fehérjékből származnak);
 • zsírsavak és glicerin (zsírokból);
 • nukleotidok (nukleinsavakból);
 • monoszacharidok (cukrokból, keményítőből).

Ha valamely alkotóból hiány van, a hipotalamusz éhség és jóllakottság jelző központjában kialakul az éhségérzet, ami tápanyagfelvételre ösztönzi a szervezetet.

A hasnyálmirigy kivezető csövén keresztül váladéka a patkóbél leszálló részébe ömlik. A váladék a következő emésztő enzimeket tartalmazza:

 • lipáz, ami a zsírokat zsírsavakra és glicerinre bontja
 • nukleáz, ami a nukleinsavakat nukleotidokká bontja
 • tripszin, chimotripszin, karboxipeptidáz, elaszáz, amelyek a oligopeptideket bontja peptidekké
 • hasnyál-amiláz, ami a poli- és oligoszacharidokat (cukrokat, pl. keményítő) diszacharidokká (maltóz) bontja.

Továbbá a patkóbélbe önti még váladékát a máj az epevezetéken keresztül, amely az epét termeli és annak epesav tartalma révén a zsírok emulgeálásában fontos.

A hasnyálmirigy és a vékonybél enzimjeivel együttesen történik az emésztés folyamata, amelynek célja a lehető legtöbb anyag felszívódásra alkalmassá tétele a vérbe és a nyirokérrendszerbe. A vékonybél mirigyeinek a váladéka a bélnedv, amely szintén bőségesen tartalmaz emésztő enzimeket:

 • lipáz, zsírbontó,
 • nukleáz, nukleinsavbontó,
 • erepszin, ami a tripszin termékét aminosavakra bontja,
 • maltáz, ami a hasnyál-amiláz termékét monoszacharidokká bontja.

A működésben számos okból sokféle rendellenesség léphet fel:

 • A székrekedésről akkor beszélhetünk, ha a széklet egy megszokott időn túl sokkal hosszabb időnként, besűrűsödve, erőltetve, részben fájdalmasan ürül. A székrekedés okai lehetnek a kevés vízfogyasztás vagy túlzott édesség- és rostosanyag-bevitel, mozgásszegény életmód. Alhasi fájdalom, vagy kellemetlen teltségérzés, puffadás társulhat hozzá. Kezelése a probléma jellegétől függően, gyógyvíz, gyógyszer, illetve beöntés.
 • Hasmenésről akkor beszélhetünk, ha a székelés a megszokottnál jóval gyakoribb, napi 2-3 vagy több alkalommal, és a széklet híg, folyós állapotú. Kialakulásának oka helytelen táplálkozás, emésztési zavar, enyhe vagy súlyosabb bélfertőzés (psychés hatások, pajzsmirigytúlműködés stb). Kezelése: a kiváltó ok megszüntetése, diéta, gyógyszeres terápia, parenterális ásványi só és vízpótlás, szükség esetén parenterális táplálás.

A vastagbél a vakbéltől a végbélnyílásigterjedő bélszakasz. A vékonybélből a megemésztett táplálék után visszamaradó salakanyag egy bizonyos idő elteltével a vastagbélbe továbbítódik. Avastagbélben már csak a víz és ionok, valamint bizonyos vitaminok szívódnak fel. A széklet színét főleg a vékonybélbe beleömlött epe adja. Emésztés a vastagbélben lényegében nincs, csak a bélbaktériumok bontó tevékenysége, valamint K- és B-vitamin-termelése. A vastagbél a visszamaradt béltartalmat továbbítja a végbélbe, miközben az fokozatosan székletté alakul. A végbél egy 20 cm-es szakasza az utóbélnek, ahol már felszívódás nem történik, csak a székletformálása és részben akaratlagosan befolyásolt reflexes ürítése egy záróizomrendszer megnyílásával.

A vastagbél teljes hossza160 cm, átmérője 8 cm, a kezdetétől fokozatosan csökken a végbélnyílás irányába. Körfogata 25-30 cm a vakbél zintjén, 15 cm a szigmabél szintjén. Kezdeti szakaszán található a vakbél, ezen helyezkedik el a féregnyúlvány.

A vastagbélrák a vastagbélben keletkező, a bélfal belsejéből (nyálkahártya) kiinduló rosszindulatú daganatos megbetegedés. A rákok 80 %-a az utolsó, 60 cm-es szakaszon alakul ki.

A vastagbélrák tünetei:

A tüneteket a daganat keletkezési helyétől függően az alábbiak lehetnek:

 • a végbél vérzése, a végbél tájéki daganatok esetében
 • anémia, azaz vérszegénység, a krónikus vérzés (kis mennyiség is elegendő) miatt.
 • Megváltozott széklethabitus, székrekedés, vagy hasmenés, vagy ezek kevert előfordulása.
 • Általános tünetek a fogyás, étvágyvesztés, hányás.

A vastagbélrák okai:

 • A rákok legnagyobb része polipból (nyálkahártya növedék) indul ki, ami a rákot megelőző állapotnak tekinthető. Ebben a stádiumban felfedezett betegség szinte teljesen gyógyítható. A polipok nagy része véletlenszerűen fordul elő, de 2-3 %-ban örökletes tényezők is szerepet játszanak.
 • Kialakulásában a családi előfordulás fokozott kockázatot is jelenthet. Kockázati tényezők még a magas zsírszint, a mértéktelen alkohol és vörös hús bevitel, valamint az elhízás, a dohányzás és a mozgáshiány is.
 • Gyulladásos bélfertőzéses betegeknél magasabb a vastagbélrák kialakulásának esélye. A veszély annál nagyobb, minél hosszabb ideig tart és nagyobb mértékű a fertőzés.

A belet érő káros hatások idővel a korral is összegződhetnek, főként 50 éves kor fölött nő meg a sejtek rákos elfajulásának valószínűsége.

timar 2014 tip 5672 70

Zsófi, az egészségtelenül táplálkozó hölgy

Kategóriák