2023. MÁJUS 3. – ÖRÖMOSZTÁS

írta | máj 3, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Humor, Kultúra, Portré, tánc, Tehetség, Videó, Zene

ab6761610000e5ebfa657ecae76eada7e7c18719

A VÍRUSNAPLÓ mai bejegyzésében szeretném bemutatni Robert Pešut – Magnificot, az 58 éves szerb-szlovén zeneszerzőt, zenészt, énekest, a kocsmák legjobb dalának, a Pukni zoro zeneszerzőjét, az általa balkáni-diszkó-schlagernek nevezett műfaj bajnokát, aki az idén ünnepli harminc éves zenei pályafutását. Robert Pešut – Magnifico, Szlovénia legérdekesebb zenészének tartom, akinek dalait sikerült az Európai Parlamentben is vitatémává tenni.

Magnifico dalai nemcsak a balkáni filmográfia szerves részét képezik – olyan filmek és tévésorozatok, mint a „Black Sun”, „Montevideo, Bog te video!”, „Montevideo: Taste of a Dream”, „Találkozunk Montevideóban” és „Hotel” A Belgrád ”, de a népszerű amerikai „CSI Miami” sorozatból és az HBO spanyol „Foodie Love” sorozatából is, a Samo malo, a Cici Mici és a Divna örökzöld státuszú klasszikusokká váltak.

Magnifico02.jpg

Ma telefonon beszéltem Róberttel, aki azt mondta nekem, hogy számára zenélni annyit jelent, mint megosztani egymással az örömöt és a boldogságot. Nos, az alábbi MAGNIFICO videók megosztásával, én is örömöt szeretnék megosztani a VÍRUSNAPLÓ olvasóival:

Kategóriák