2023. Szeptember 17.- EGY GENGSZTER, AKI MEGPRÓBÁL JÓ ÚTRA TÉRNI

írta | szept 18, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Film-Szín-Játék, Gazdaság, Háború, Mese, Mozifilm, Portré, Tehetség, Videó

091

Sylvester Gardenzio Stallone (1946) Golden Globe-díjas olasz–francia–zsidó származású amerikai színész, filmrendező, forgatókönyvíró és festő.

Legnagyobb sikereit akciófilmekkel, különösen a Rocky és a Rambo-sorozattal érte el, de más műfajokban, például vígjátékokban és filmdrámákban is kipróbálta magát. Az 1980-as és 1990-es évek egyik legmeghatározóbb akciófilmsztárjaként tartják számon.

A kilencvenes években akciófilmek és vígjátékok egész sorában alakított főszerepet: Oscar (1991), Állj, vagy lő a mamám! (1992), Cliffhanger – Függő játszma (1993), A pusztító (1993), A specialista (1994), Dredd bíró (1995), Bérgyilkosok (1995).

165935 bd6592

Az Oscar 1991-ben bemutatott amerikai vígjáték, melyet John Landis rendezett, a főszerepben pedig Sylvester Stallone látható. 

OSKAR a VÍRUSNAPLÓ ma esti filmje – Stallone magyar hangja Gáti Oszkár:

A nagy gazdasági világválság éveiben New Yorkban játszódó történet főhőse egy gengszter, aki megpróbál jó útra térni. 

Angelo Provolone ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja hívatja magához. Eduardo papa, Rosa néni és Clement atya jelenlétében megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel, és jó útra tér.

Angelo a pillanat hatása alatt szent fogadalmat tesz, hogy immár szakít a bűnös élettel. A bűnös élet azonban nem akar szakítani vele. Miközben a rendőrkopók minden lépését figyelik, hogy végre lefüleljék, házában váratlanul óriási jövés-menés veszi kezdetét. Minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki elmeséli, úgy kívánta érdekesebbé tenni magát barátja előtt, hogy Angelót apjaként tüntette fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép és leendő férjéhez siet, ám nem a megfelelő kofferral távozik. A sikkasztó könyvelő és a két bevándorló háziszabó is bonyolítja a helyzetet.

Angelo már nem is csodálkozik, amikor ismét csöngetnek, és hajdani szerelme lép be. A nő ezt a pillanatot érzi megfelelőnek, hogy bejelentse: egykori szerelmük gyümölcse egy azóta felnőtt leányzó, akit eddig eltitkolt a férfi elől.

JÓ SZÓRAKOZÁST!

Kategóriák