2023. Szeptember 29.- Chovanecz Kata: Botka László rideg és érzéketlen módon sarcolja a legkiszolgáltatottabbakat is

írta | szept 29, 2023 | Vírusnapló, Archívum, Demokrácia, Politika, Szeged, Választás

382558887 1362198374646573 9138283427637219071 n

Úgy tűnik hiába toldozta-foldozta a szegedi lakásrendeletet a szegedi városvezetés, az nem állja meg a helyét, és továbbra is törvénysértő. A Botka László polgármester ugyan hónapok óta gőgösen védi a kilencszer is módosított rendeletet, a Kúria most jogerősen is kimondta, hogy az továbbra is törvénytelen. Ez különösen kellemetlen úgy, hogy a városvezetésben hemzsegnek a jogi végzettségű emberek.

A Kúria, másodfokú, jogerős határozatában azt is kimondta, hogy az érintett ingatlanoknak a lakbére licit tárgyát nem képezheti – emelte ki Chovanecz Kata pénteki sajtótájékoztatóján. A fideszes önkormányzati képviselő arról is beszélt, hogy hiába van jogi végzettsége a polgármesternek és több kollégájának, a jogszerű működés nem az erősségük. Egyszerűen képtelenek értelmezni a Kúria világos és egyértelmű iránymutatását a lakásügyben. De nincs ebben semmi meglepő, hiszen a parkoló-ügyben kimondott jogerős elmarasztalás sem ingatta meg Botka Lászlót és körét saját tisztességükbe vetett hitükben. Az ügyben keletkezett több milliós kárt azóta sem térítették meg a szegedieknek – mutatott rá Chovanecz Kata. 

1674470386 Szeged Marktplatz

A lakásrendeletet az utóbbi években kilencszer módosította az önkormányzat, és most tizedjére is szükség lesz újból nekiugrani rendelet módosításának. Botka László mindamellett, hogy a szegedi kormánypárti képviselőkre mutogat, számon kérve rajtuk a jogszerű működés szorgalmazását, az időt is húzza. A toldozgatás-foldozgatás nem szolgál más célt, mint az időhúzást Szeged városának vezetői részéről. A szegedi Fidesz hosszú ideje mutat rá a közgyűlések alkalmával is, hogy törvénytelenül, a tisztességes, ám elesett emberek elemi érdekeit szándékosan figyelmen kívül hagyva sarcolja a város lakóit Szeged vezetése legalább félévtizede – jelentette ki Chovanecz Kata.

A kormánypárti önkormányzati képviselő hozzátette, hogy szégyen, ami az önkormányzati ingatlanokkal történik.Mint cseppben a tenger ez az ügy remekül megmutatja, hogy milyen cinikusan áll a polgármester és köre a legelesettebbekhez Szegeden. Míg Botka László a szólamok szintjén a gyengék, az elesettek, a szegények gyámolítója, addig rideg és érzéketlen módon sarcolja a legkiszolgáltatottabbakat is – hangsúlyozta.

Chovanecz Kata sajtótájékoztatója végen elmondta, hogy felszólítják Botka Lászlót és Szeged vezetőit, hogy végre szüntessék meg a törvénysértő és mélyen érzéketlen gyakorlatukat az önkormányzati lakások bérbeadása kapcsán.

szwged 452364

Kategóriák