2024. Január 15.- AZ UKRÁN HÁBORÚ UTÁNI IDŐSZAKRA VILÁGJÁRVÁNYT TERVEZNEK

írta | jan 15, 2024 | Vírusnapló, Archívum

istock 504043568 e1570096159680 1024x576 1

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb figyelmeztetése szerint egy ismeretlen „X-betegség” 20-szor több halálesetet okozhat, mint a koronavírus-járvány.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az „X-betegség” azt jelenti, hogy egy súlyos nemzetközi járványt egy olyan kórokozó okozhat, amelyről jelenleg nem ismert, hogy betegséget okozna embereknek.

A jobboldali közösségimédia-oldalak azzal vádolták meg a szervezőket, hogy a világ vezetői azért gyűlnek össze, hogy megvitassák az oltási kötelezettség bevezetésének terveit, a szólásszabadság korlátozását, sőt még a világjárványok megtervezését is.

Csütörtök este Monica Crowley, az amerikai pénzügyminisztérium közügyekért felelős Trump-korabeli helyettes államtitkára és a Fox News elemzője alaptalan figyelmeztetést tweetelt, miszerint a fórumon a nem megválasztott globalisták egy, a Covidnál 20-szor halálosabb jövőbeli világjárványról tartanak panelbeszélgetést.

„Épp időben a választások előtt, egy új fertőzés, hogy lehetővé tegyék egy új WHO-szerződés bevezetését, a szólásszabadság korlátozását és még több szabadságjog megsemmisítését” – írta.

Amesh Adalja, a Johns Hopkins Center for Health Security vezető kutatója a Fortune-nak elmondta, hogy az orvosi és közegészségügyi szakmák művelői mindig is végeztek gondolatkísérleteket és gyakorlatokat a világjárványokra való felkészülés érdekében.

Ezek a gyakorlatok létfontosságú szerepet töltenek be az erősségek és gyengeségek azonosításában, valamint a válaszadás fontos aspektusainak kiemelésében, amelyek további finomítást érdemelnek– mondta.

Stuart Ray, a Johns Hopkins Orvosi Tanszék adatintegritásért és analitikáért felelős alelnöke a Fortune-nak azt mondta, hogy felelőtlenség lenne, ha a világ vezetői nem találkoznának a fórumon.

A feljegyzett történelemben többször is volt már ilyen esemény, és a közelmúltbeli koronavírus-járvány megtanított minket arra, hogy a gyors reagálás milliók életét mentheti meg. A közegészségügyi válaszlépések összehangolása nem összeesküvés, hanem egyszerűen felelős tervezés – jegyezte meg.

A WHO egy listát vezet a kiemelt kórokozókról, amelyek járványveszélyes potenciáljuk miatt a legnagyobb közegészségügyi kockázatot jelentik, és/vagy nem állnak rendelkezésre ellenintézkedések, vagy azok nem elégségesek ezekkel szemben.

RS127869 C19A4145 scr

Bár a lista messze nem teljes, és nem feltétlenül jelzi a következő járvány vagy világjárvány legvalószínűbb okát, itt vannak azok az ismert kórokozók, amelyeket a globális közegészségügyi tisztviselők az „X-betegség” mellett szemmel tartanak:

  • Ebola- és Marburg-vírus-fertőzés,
  • Krími-kongói vérzéses láz,
  • Lassa-láz,
  • súlyos akut légzőszervi szindróma (SARS-CoV-1),
  • Közel-keleti légúti szindróma,
  • Covid (SARS-CoV-2),
  • Nipah-vírus és más henipavírusos betegség,
  • Rift Valley-láz,
  • Zika-vírus.
Asian flu in Sweden 1957 2

LEGÚJABB

Az amerikai hadsereg biológusai az Egészségügyi Világszervezet tiltása ellenére kísérleteket végeznek himlővírustörzsekkel. Ezt Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője jelentette be.

„Az Egészségügyi Világközgyűlés tiltása ellenére az amerikai hadsereg fertőző betegségekkel foglalkozó kutatóintézetének munkatársai aerobiológiai kísérleteket végeztek a himlővírus két törzsével” – mondta az amerikai katonai-biológiai tevékenységekkel kapcsolatos dokumentumok elemzéséről szóló tájékoztató során.

Kirillov szerint ez a helyzet világosan mutatja, hogy az amerikai kormányzat semmibe veszi a nemzetközi biológiai biztonsági normákat.

„Az ilyen munka alkalmas arra, hogy világméretű járványhelyzetet idézzen elő, mivel a lakosság jelentős része az immunitásának elvesztése következtében fogékonnyá vált a himlőre és más orthopoxvírusokra. Világos példa erre a majomhimlőjárvány és a tehénhimlővírus előfordulási gyakoriságának növekedése világszerte az elmúlt tíz évben” – tette hozzá az altábornagy.

c71d6f0c 28a0 4671 9e3a c22206f8fa1d

Kategóriák