2024. Május 12.- EZ MÁR MINDENNEK A LEGALJA

írta | máj 12, 2024 | Vírusnapló, Archívum, Demokrácia, Klímaváltozás, Politika, Szeged, Vallás

A LEGVADABB KOMMUNISTA IDŐKBEN SEM TÖRTÉNT OLYAN,
HOGY EGY ISKOLAÉPÍTÉS ELLEN LETTEK VOLNA

7zzlC2ndcfQ5KeDls

KÁDÁR HALÁLA ELŐTT PAPOT HÍVATOTT, NEM TUDOM HOGY A KÉT GÁTLÁSTALAN ALAK, MIHALIK EDVIN ÉS KÖRMENDI ZOLTÁN KIHEZ FOHÁSZKODIK MAJD HALÁLA ÓRÁJÁN?

Környezetvédő zöldeknek álcázva magukat, egy susnyás védelmére hivatkozva, tiltották meg Botka Lászóék, hogy a Szeged–Csanádi Egyházmegye új iskolát építhessen Szegeden. A közgyűlésen Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője szerette volna levenni a napirendről az említett rendeletet, de ezt Botka és a baloldali többség egy emberként utasította el, így gyakorlatilag a tervezett iskola ellen szavaztak. Botka László polgármester kijelentette: jogi útra terelik az ügyet, nem hagyják, hogy megépüljön az iskola. A jobboldali képviselők, köztük a fideszes Német Ferenc is próbálta lebeszélni a baloldali többséget arról, hogy ne szavazzák meg a rendeletet, de ez nem sikerült. 

Az ügy előzménye, hogy az állam átadna a Szeged–Csanádi Egyházmegyének egy nagyjából hathektáros ingatlant az egyházmegye sportcentruma mellett. Ezt megtehetnék, hiszen 2018-ban nyilvánították nemzetgazdasági szempontból is kiemelt üggyé a Szeged–Csanádi Egyházmegye beruházásait. Az egyház egy katolikus sporttagozatos általános iskolát, valamint egy gimnáziumot építene, vagyis egy korszerű, magas színvonalú sportiskola-komplexum valósulna meg. Mivel erdős részről van szó, valóban ki kellene vágni valamennyit az erdőből, hogy felépülhessen az iskola. Ezen háborodtak fel a baloldaliak, és a Momentummal az élen aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ne jöjjön létre az intézmény. Magyarország kormánya 2018-ban döntött úgy, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Szent Gellért fórum második ütemeként megvalósuló katolikus általános iskola és gimnázium létrehozását. A tervezett beruházás elő akarja mozdítani a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz tartozó közel tízezer gyermek tehetséggondozását, egyetemre való felkészítését, valamint pótolni kívánja a Grosics Akadémia utánpótlás-képzésének edzőpályákra és kollégiumi férőhelyekre vonatkozó infrastrukturális hiányosságait. A természetvédelem mellett elkötelezett Egyházmegye a projekt keretében egy gondozatlan erdőterületet is rendezni kívánt, vállalva, hogy a korábbival megegyező vagy annál nagyobb zöldfelületet alakít ki, többek között egy barnamezős terület revitalizációjával. Mivel Szeged Város Önkormányzata többször is kifejezte nemtetszését a beruházással kapcsolatban, a Szeged–Csanádi Egyházmegye más megoldást keresett. A projektet Mórahalmon valósítja meg, köszönhetően a helyi önkormányzat segítségének, mely ingyenesen felajánlott egy közel 10 hektáros területet a tervezett infrastruktúra felépítésére. Mórahalom a beruházás eredményeképpen egy Magyarországon egyedülálló köznevelési intézménnyel, illetve utánpótlás-képzővel gazdagszik. Meggyőződésünk, hogy az új helyszín mérete, adottságai és megközelíthetősége okán ideális otthona lesz a Szeged–Csanádi Egyházmegye köznevelési intézményeinek és a Grosics Akadémia utánpótlás központjának – ahová mindössze 15 perc alatt saját csapatbusszal tudják szállítani neveltjeinket. Az Egyházmegye terveiben szerepel ugyanakkor az eredeti helyszínként kijelölt gondozatlan terület megszépítése is: amennyiben az ingatlan tulajdonjoga az Egyházmegyéhez kerül, úgy kitakarítja a jelenleg szennyezett területet, és futófolyosók, valamint sétáló ösvények létrehozása mellett egy ápolt erdő kialakítását tervezi.

Most aztán naponta több száz gyereket buszoztathatunk Szeged-Mórahalom között, Nesze neked környezetvédelem – nesze neked vallás szabadság.

c86d862930024b4696e564e3a276d1cb

Dr. Fülöp László, a FIDESZ szegedi polgármesterjelöltje: Van hitem. Tudom, mit akarok, és el is érem. Megfontolt embernek gondolom magam, képes vagyok jól összpontosítani a dolgaimra. Édesapám, aki már sajnos nem él, becsületes, tisztességes, dolgos ember volt, mint, ahogyan az édesanyám is az. Mindig arra tanítottak, hogy a munka az, ami előre visz! Nekem a siker a munka eredménye. Haladj lépésről lépésre, légy állhatatos, kitartó, precíz. A pontosság és a megbízhatóság is elvárás, ha az ember hosszú távú sikerre törekszik. Az ember ösztönösen él. Hajlamosak vagyunk nem észrevenni azt, ami körülöttünk van. A „VAN”-okat nem becsüljük. 30 éves korban nem is gondolunk a korunkra. Élünk, eszünk, iszunk, dolgozunk, alszunk, szeretkezünk, és észre sem vesszük, hogy mindez milyen csoda. És amikor történik egy tragédia az ember életében, akkor mintha valaki visszarántana, és azt mondaná: Gondolkodj! Gondolkodás közben eszmélsz csak arra, milyen isteni szerencse, hogy van két kezed, két lábad, két szemed. Érzel, hallasz, tudsz tapintani, ízlelni. Tényleg így gondolom, mindez Isteni csoda. Ennek megfelelően igyekszem élni is. Szeretem a szépet, a jót, tudok az egyszerű, a természetes dolgoknak is örülni. Szeretem a jó embereket. Nem is nagyon értem, ha valaki hátba támad, olyan nagy a csalódás, hogy nem tudok ellene küzdeni. A tudatosságom, úgy érzem, amíg élek, elkísér. Soha nem dohányoztam, az alkohol és az éjszakázás is távol áll tőlem, a sportot pedig soha nem hagyom abba, ameddig csak bírom, addig mozgok.

Az utóbbi napokban sok-sok levél érkezett a VÍRUSNAPLÓ olvasóitól – abban reménykednek mindnyájan, hogy ilyen káros határozatok, mint az iskolaépítés megtiltása is, nem születnek Szegeden, ha május 9-én, Dr. Fülöp Lászlóra és a FIDESZ csapatra szavazunk.

IMG 20240409 101825

Kohári Nándor, a szegedi FIDESZ képviselőjelöltje

Kategóriák