2024. Május 20.- SZEMBENÁLLÁS HELYETT EGYÜTTMŰKÖDÉS

írta | máj 20, 2024 | Vírusnapló

1716501969366

Kohári Nándor, a szegedi Petőfi-telep önkormányzati képviselőjelöltje a választókerület felvirágoztatásának garanciája

Kohári Nándor ismert szegedi tanárember-történész, valódi várospolitikus és kultúrmunkás.

Több évtizedes közélete munkája nemcsak Szegeden, de az egész országban ismeretes, hiszen több cikluson át volt megyei és városi önkormányzati képviselő. 

A VÍRUSNAPLÓ olvasóinak jól ismert, hogy Kohári Nándor több civil szervezet vezetője és szervezője – ezek közül a legismertebb a már nemzetközileg is befutott, húsz éves tradícióval rendelkező NÁNDORFEHÉRVÁRI NAPOK.

Tavaly, a petőfitelepi lakosok által született kezdeményezés alapján, Kohári Nándor önkormányzati képviselőjelöltként indul, FIDESZ-KDNP színekben.

A minap, Kohári Nándor a VÍRUSNAPLÓ szerkesztőivel tett sétát a Petőfi-telepen. A polgárokkal beszélgetve Kohári javaslatot fogalmazott meg a városrész fejlesztési lehetőségeiről, amelyek többsége Szeged város egészére kiterjeszthető. Kohári véleménye, hogy az ötletek többsége csak ciklusokon átívelő, évtizedes program keretében valósítható meg, de ha most elkezdjük, 20-30 év múlva már látványos eredményeket hoz. 

Kohári gondolatait az alábbi pontokkba foglaltuk össze:

– Elegáns, Szeged rangjához méltó, minőségi lakókörnyezet kialakítása,

– Valódi kertvárosi lakóövezet létrehozása (pilot projekt mintaövezet),

– Egységes utcakép kialakítása (városrészi arculatterv),

– Járdarekonstrukció (a járdalapok cseréje vagy helyreállítása),

– Egységes fasorok (kiválasztott Szegedre jellemző őshonos fafajták),

– Sövénytelepítés (utcák, terek, zöldterületek),

– Zöldterületek rendbetétele, felújítása, parkosítása, rendszeres fűnyírás,

– Tömegközlekedés fejlesztése (menetrend felülvizsgálata a lakossági igények alapján, ahol lehetséges, esztétikus beállók kihelyezése),

– Városrész „zöldítés” (szelektív hulladékgyűjtő pontok, napenergia hasznosítás, energetikai és esztétikai célú házfelújítások, napelemek, szigetelés támogatása, kerti hulladék komposztálása),

– Városrészi központok rekonstrukciója (Csap utca, Szántó Kovács János utca, Fő tér, Fodortelepen Tátra tér, Duda utcai buszforduló környezete),

– Szilléri-Baktói Főcsatorna nyomvonalának megtisztítása, parkerdősáv és sétány kialakítása a Baktóban, a Bika-tó és környezetének rekonstrukciója,

– A Bika-tó északi részénél, az egyetlen megmaradt szóba jöhető területen közösségi centrum kialakítása,

– Fodortelepen a Tátra tér parkrekonstrukciója, egy közeli alkalmas területen lakossági kezdeményezésre zárt kutyafuttató kialakítása.

Kohári többszörösen aláhúzta, hogy az önkormányzati munka nem a szembenállásról szól, hanem az együttműködésről. A szembenállás káros; az együttműködés pedig újabb, korábban nem tapasztalt energiákat szabadít fel. 

1716501911104

Kohári Nándor, a szegedi Petőfi-telep önkormányzati képviselőjelöltje tanítványainak germesi cseresznyével kedveskedik

Kategóriák