2024. Május 18.- BÉKEFOHÁSZ

írta | máj 18, 2024 | Vírusnapló, Archívum, Baba Mária, Demokrácia, Háború, Hazafiasság, Kultúra, Választások, Vallás, Videó

A pünkösd előtti szombaton tartják a csíksomlyói búcsút, amely az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségei közé tartozik. Pünkösdkor három fontos eseményt ünnepelnek a keresztények: a Szentlélek eljövetelét, mint Krisztus megváltó tettének gyümölcsét és beteljesítőjét, az egyház alapítását és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetét.

Kohári Nándor, a Fidesz szegedi képviselőjelöltje is Csíksomlyóra zarándokolt és imádkozott a hívekkel, hogy a Szűzanya a béke királynője segítsen minket abban, hogy végre békesség legyen, mert ez az emberiségnek és nekünk, magyaroknak is ez a létérdekünk, A csíksomlyói búcsú jó alkalom elcsendesedni, imádkozni és arra gondolni, hogy a jövőt illetően mire van szüksége a magyar közösségnek a Kárpát-medencében ahhoz, hogy építkezni tudjon.

A pünkösdszombati búcsús nagymisére is több százezren érkeztek a Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregbe, a Hármashalom-oltár elé a világ minden tájáról. A zarándokokat Urbán Erik, az Erdélyi Ferences Rendtartomány rendfőnöke is köszöntötte, hangsúlyozva, hogy egy élő közösségnek szüksége van a lelki és szerkezeti megújulásra. Kérte őket, legyenek lelki katonák, akik a békét akarják, akik élni akarnak. Mert a béke egy harmonikus állapot, amelyet az erőszak- és a félelemnélküliség jellemez. A háború az erő uralmát jelenti, a béke az elismert jogét. A csíksomlyói búcsú a eredetelengedés – vagyis azt fejezi ki, hogy Isten az Egyház által elengedi az ideigtartó büntetést. Nálunk a kifejezés arra utal, hogy az ember búcsút vesz a rá váró büntetéstől, Jézusnak az Egyház révén közvetített kegyelme által.

Messenger creation d5eb8650 43f7 4fca 8136 e0e6945cd009 e1716121328697

Kohári Nándor a a csíksomlyói búcsún

IMG 20240518 094728
IMG 20240518 094222

Kategóriák